Thursday, December 01, 2011

Hari Khamis ni please be nice to me boleh?

Assalamualaikum & hai semua! Happy 1st December yaw! eh tau dak hari ni genap sebulan Hanabunga Collection beroperasi.Alhamdulillah rezeki Allah bagi setelah kita berusaha kan :)Tujuan update ni bukan nak cerita pasal bisnes aku tu.Nak cerita pasal lain.uhuk uhuk uhuk*nada sedih gedik

Hari ni keluar ja dari bilik,macam2 benda jadi.Dan benda yang memalukan pulak tu.haih.jom kita list nah

1# Silap Kelas

Yes hari ni kelas pukul 10am.selalu aku pergi kelas dgn geng2 aku lah kan.tapi hari ni depa nak pi awai sikit sbb nak print assignment English.aku pun macam pelik ar kan."macam tak boleh print sat lagi.." So aku pergi kelas sendiri,sorang2 lah.Time tu dalam pukul 9.45 am.Aku tgk la eh tak da pun sorang budak kelas aku.bangga gila kot.selalu aku yg lewat pergi kelas.Aku tunggu punya tunggu,tengok2 Dini classmate aku datang.dia nak pi toilet*toilet depan kelas yg aku tunggu tu.Then dia tanya..

dinie : "eh hana awat duduk kat sini??tak masuk kelas?"

aku : "aik bukan kelas kat C12 ka??"

dinie : "bukanlah.C16 la hana "

aku : damn *dalam hati


2# Silap tengok jadual

Ha yang ni memang parah la.Lepas kelas account sambung terus kelas BEL/kelas English.Hari tu lecturer tu marah kelas kami sbb apa entah bla bla.So aku pun dgn confidentnya nak pi print assignment yg kawan2 aku pergi print awal tadi tu kan.Tup2 depa kata "jom pi kelas terus".aku macam damn la awat nak pi awai sangat.lagi 2 jam kot kelas nak start.I tought class will be at 2pm.padahal direct terus pukul 12pm.you know rasa mcm &^$@&*%$ gila!

aku dgn tak print lagi segala.dengan course outline tak buat lagi.terus aku pecut pergi library.tup2 tak boleh nak print sbb apa entah.whatever la kan.aku dah kalut.Nasib ada Encik Pustakawan tu mai tolong.kalau dak memang aku terkial-kial sorang2 lah.Alhamdulillah sempat siap semuanya.Sambil menaip tak henti2 istighfar.takut sgt lecturer marah.Harap dapat markah yg berbaloi dgn kekalutan aku tu.hikhik*gelak gedik yaks!

3# Kokurikulum yg sangat kontroversi

Ya macam yg semua tau,aku dulu masuk PLKN dan dapat pengecualian koko utk Sem1.so sem2 aku kena amik balik.Mula2 aku cadang nak masuk Brassband sbb nak duduk dalam aircond tak nak duduk bawah matahari.Panas ok cuaca sekarang.Tiba2 aku teringat hari tu seniour cakap kalau masuk brassband kena masuk dgn part1 sbb nak belajar chord apa benda entah.So aku pun berubah fikiran.Kesian kat Nadiah.hurmmm hari tu dah janji nak masuk brassband sekali.Tapi dia part 2 aku kena masuk part 1 balik.tak acilahh =.=

Kebetulan time tu kawan aku,Hanim pun tengah tercari-cari nak masuk koko apa.Then kami duk bincang2.At last setuju masuk Kesatria Negara group sekali dgn geng2 aku yg lain.Full stop.


Dan memang tak rugi lah aku masuk kesatria.Memang best pun! Belajar tumbuk ja tadi.Macam tali pinggang putih taekwondo yg baru nak masuk belajar tu.haha sangat enjoy and have fun dgn kawan2 aku yang lain.Jurulatih pun okay.komander pun okay.suka2 yaw!

Tu ja lah nak cerita.Allah bagi dugaan di permulaan tetapi Dia bagi kebahagiaan di akhirnya.Setiap yg berlaku ada hikmah-Nya.Aku pegang itu.

42 comments:

zaty said...

haha.nasib baik sempat print weh.btw hg ada silat x susah la setakat nk tumbuk2 tu.heeeee XD

cik ika said...

alorh2..tutup mke kai bntal ye..malunye law ika.hehehe

Addin said...

biasa la tu, akak pernah rasa sem sem lepas. part koko paling tak seronok :p ambil la drama bestttt ! kat sini la, kat sana akak taktau :)

kura said...

mmg segan silap kelas yuuu :0

Syimir said...

hehehe.salah masuk kelas adalah perkara yg paling memalukan kot.lagi2 kalau lecturer ngah mengajar,then kita masuk buat muke selumber jela dok kat dalam kelas tuu..hehe

TwIstiEs*meSti Mau* said...

haha....berangan je ko ehh..haha

singgh yer..:P

Amyra Azhar said...

wah, dugaan2..tp kebahagiaan jgk kita dpt kan n_n
alhamdulillah tahniah! hehe

best nye bunyi Kesatria Negara tu :)

nur atiqah wahida said...

mamai ka hana??tau la hari kamis pn,xsabaq nak cuti ek?hehehe :P

icha fariha said...

slamat blaja menumbukk .. hehehe

hanabunga said...

@zaty
hg tau xpa.mmg nasib baik sgt2 lah.alhamdulillah Allah tolong sama :)

hanabunga said...

@cik ika
heee hana tak silap sgt.nasib time tu classmate pegi toilet.kalau dak tggu ja lah kat situ =.=

hanabunga said...

@Addin
kat sini takda byk koko sgt.mcm terhad sikit.tu lah nanti part koko mesti jadi tak best =.=

hanabunga said...

@kura
tau xpa.hee

hanabunga said...

@Syimir
tu lah.buat masa skrg ni tak pernah lagi la :)

hanabunga said...

@TwIstiEs*meSti Mau*
mana ada berangan.just tak alert ja :)

hanabunga said...

@Amyra Azhar
kesatria negara mcm plkn jugak dear :)

hanabunga said...

@nur atiqah wahida
xtaula hari khamis cm tak berapa nk smgt awat taktau. =.=

hanabunga said...

@icha fariha
hahahaha thanks icha :)

My Life's Journey said...

Bestnya tengok hana ..buat umi rindu plak saat2 study kat uitm dulu ..umi ambik kos DIS pas tu tukar DPIM .. Best2 zaman dulu

Anonymous said...

Suka dengar accent utara hangpa :D

Yana.

cik wanie Lovela (CWL) said...

hehhe wani pun besa wat cam tu..
alolo comey nya dia

Mya said...

kontroversi sungguh ye =p

zOeY zAu YaH said...

cuba sesuaikan diri dgn semua perkara insyaallah semuanya akn happy hihi..sian dia slh kelas..

Shahirah Zainol said...

haha comey ja ceta hang

alyaclumsy said...

hihi, kesiannya. msti penat gila kan. dugaaann :D

hanabunga said...

@My Life's Journey
DIS tu apa umi eh?

hanabunga said...

@Anonymous
aaa malunyaaa =.=

hanabunga said...

@cik wanie Lovela (CWL)
malu kan =.=

hanabunga said...

@Mya
sgt kontroversi kak :)

hanabunga said...

@zOeY zAu YaH
tq kak :)

hanabunga said...

@Shahirah Zainol
mana ada wey :'(

hanabunga said...

@alyaclumsy
tu la.sgt penat tau :'(

starzieti said...

saye pena salah masuk kelas. siap ade lect dlm kelas tuh. maluuuuu ! haha. :D

hanabunga said...

@starzieti
omg yg tu lagi malu =.=

zaty luvlianncezzz said...

happy dec dear!

Jum hayati di sini (^o^)
movie melayu jangan sampai jadi sampah

cik wanie Lovela (CWL) said...

tgu dear uodte entry heheh stalker nie

azalia hjsalleh said...

rindu plak nak gi kuliah..
praktikal pun seronok jugak ;))

Pondok Usang said...

kau memang nice.. =)

hanabunga said...

@zaty luvlianncezzz
thanks zaty :)

hanabunga said...

@cik wanie Lovela (CWL)
iya kaaa???alamak segann pulak hana.hee will update tonight :)

hanabunga said...

@azalia hjsalleh
Praktikal best boleh duduk kat luar kan.tak payah belajar :)

hanabunga said...

@Pondok Usang
Thanks :)