Sunday, June 10, 2012

Homesick :'(

Bismillahirrahmanirrahim.
*Tengah tunggu panadol soluble dalam air........
K baru sudah minum.Selawat serba sedikit sebelum minum.Rasanya ya Allah,rasa mcm air gas pun ada.Rasa mcm ubat sikit2 pun ada.

Erm mesti anda tertanya2 kan awat minum panadol soluble.Sebenarnya aku tak reti makan ubat biji.So belila panadol soluble agar senang utk aku hehe Aku tak demam,aku tak batuk,aku tak pening.Cuma aku homesick.Aku kena makan ubat something utk buat aku cepat tidur. Aku mula tabiat ni time PLKN dulu.Sampai sekarang. *Sebab aku susah nak tidur,kawan2 dah tidur tp aku belum.So,aku takut haha telan ubat batuk ja,terus tidur.Kan senang!!! hee Tapi aku tak minum setiap hari la.Aku hanya minum bila aku rasa aku susah utk tidur dan roomate yg lain dah tidur.

Oh lupa. Aku kat UiTM sekarang. Yes aku dah balik sini ptg tadi.Esok kelas aku pukul 2pm. Yaaaa aku homesick.Sangat.Mungkin sebab 2bulan 3minggu cuti di rumah dgn family.Yg paling aku rindu kakak aku dgn adik2 aku.Omg dah bergenang sekarang.K behave. Aku harap esok dah tak mcm ni.Kalau ada kawan2 nak keluar esok,aku nak kirim Ubat Batuk Cap Kelapa Laut Afrika. Berkesan!Ubat dia sgt kuat dan cpt ja aku mengantuk.Hee

Lagi satu,aku rasa sebab aku homesick sangat ni sebabnyaa aku tukar Kolej.Suasana baru dan roomate baru.Roomate aku Imah(my classmate) dan Ira(sepupu Imah).Bilik ni luas!Utk 4 org tapi kami duduk 3 orang saja.Lagi sorang tak tau la sapa nak duduk. Dan kolej baru aku ni sangat2 cantik!!Sebabnya baru setahun digunakan.Toilet mcm hotel(kakak aku ckp) dan bilik studi ada Air Cond! Menarik dak?Hee Nanti kalau rajin,aku upload k.KALAU RAJIN.Nanti cakap aku mungkir janji pulaks.Wuu.

Sorry kalau entry ni bosan,tapi inilah luahan hati aku buat masa sekarang.Aku pinjam net book imah ni sebab laptop aku rosak dan aku dah berhentikan broadband p1(konon nak focus studi).Nasib baik dapat wifi sini,aku boleh jugak comment2 dgn kakak aku kat fb.Kurang la sikit rasa homesick tu.Serius rasa nak teriak kot.Dok tahan ja ni haha

Aku sebenarnya nak taip lagi panjangg.Pasal adik2 aku semua,tapi tak boleh la.Sensitip.Nanti cepat ja air mata turun hehe btw,aku tak sabar tunggu Khamis ni.Parent aku nak mai ambik aku bawa balik rumah lepas Koko aku(habis 5pm) wee tak sabaq gila! Dapat duduk rumah sampai hari Ahad(sebab Ahad cuti umum).Bestnya rasa.Aku dah lama xrasa homesick mcm ni. Bila mcm ni,aku teringat pulak waktu zaman sekolah menengah dulu duduk hostel dgn time PLKN. hee ok yg tu ja rasanya.Aku tgh tggu kesan ubat ni. Thanks for reading! <3

18 comments:

ChentaHati said...

Hahahaha! chill chill..bukan jauh sgt pun.
kuatkan hati sket ya!esok hani plak nak balik..
lagi JAUH dari dikna tuw..miahaha..
take care ya!study rajin2 .dont be lazy!:) Heart you so much emuahx! <3

azalia hjsalleh said...

alolo dh dh jgn nak sedih2..
beselah tu..
this time korg cuti lama sgt..
masa sis dulu cuti dlm sebulan jew

cimon said...

Manja... hik3. (^_^)

p/s:baca doa utk susah tido malam kat buku Ustaz Haron Din k. Solat sunat 2rakaat sblum tido.(^_~)

Rara Nasiha said...

take a good rest dear :)

syakey said...

haish. tak elok tu telan ubat sbb nak tdo. :D

all the best untuk semester baru ni! environment baru lah kta kena smangat lebih sikit!!

;)

fatin hanani said...

HAHA homesick ka yunk...dekat ja kan hee
ermm xbahaya ka makan ubat batuk sbb nak bagi tido..bahaya kowt yunk..jgn dok biasa wat mcm tu..lain kali mengatuk..baca buku tebai2 tu..sah lama2 telena haha :P

Indah Mulya said...

alahai..siannye hana. sabar eh dear? bese lah tu awl2 masuk kolej, msti terasa feelin lebey sket..kalo rs homesick tu,call la umah taw..akak salu cmtu, bila tngat rumah je trus kol..lepas borak tu br smngat sket! ha..hana wat cmtu lah ekh? t lepak2 ngn rumet tu, ok lah tu..cheer up dear! =]

zOeY zAu YaH said...

kesiannya.takpa,bzkan diri insyaallah nnti hlglah rasa rindu rumah tu k.

iKhRam said...

sekarang
saya mulai suka panadol soluble..
rasa mcm hundred plus..

Elysa Sofia said...

takde kesan ke minum ubat batuk/panadol soluble camtu je? hehe sama lah kita.kalau roomate/adik beradik dah tidur,mesti rasa takut kan..rasanya ni first time baca entri sis homesick :DD

Mya said...

alololoooo ciannya adik kak mya ni homesick ya... take care tau muah :*

My Life's Journey said...

sedih pulak umi baca entri dear .. jgn sedih tau ..lepas ni ..dear dah habis belajar ..dah kerja ..pasti dear akan selalu melawat ahliu keluarga dirumah .. amin2 ..tak mau sedih2 tau ..nanti tak comel lagi ..muahhhh

aleen aiden said...

huish bahaya jugak tu kalau slalu sangat makan ubat. kesiannya homesick.. :)

TINA ROSLI said...

Assalamualaikum

dulu masa mula-mula masuk kami dapat duduk murni. lepas tu kena buli dengan roomates yang semua junior. kena la duduk masria sama part. mula-mula tu homesick tahap gaban jugak. lepas tu ok-ok sikit. kami selalu balik hari selasa lepas tu rabu datang balik. lepas tu khamis balik pulak.seronok

Rtp Farra Arisha said...

anything can make you homesick, and it can become a serious issue if you aren't strong minded! so, please stay strong, dear!

zulhilmi tempoyak said...

awk.. take care ye kat sna... heee...

nurul cHempaka said...

hehe!focus belajar yea dik!

Anonymous said...

kalu rsa tkut, bole bca doa ni:
"a'uzu bikalimaatillaahit tammati min ghadhabihi wa'iqaabihi, wasyarri 'ibaadihi' wamin hamazatissyayaatiini waan yahdhuruun"
kalu nk tw bunyi makraj huruf2 dlm doa tu dgn betui, dlm al-ma'thurat pon ada.
jd lps ni jgn la kerap mkn ubat batuk tnpa sbb dh oke? nnt tkut memudharatkan dri plak. =)

-Qeith Dahari-