Saturday, May 19, 2012

Perlis Trip : Day 1-Hari Guru

 Assalamualaikum.
16Mei yg lalu merupakan pertemuan semula aku dgn geng2 aku waktu sekolah menengah dulu.Setelah sekian lama tak jumpa.So kami plan,pergi sekolah sekali.Motifnya,nak ambil sijil SPM. Fyi,a day before,aku bermalam di rumah sewa kakak aku di Arau.Berdekatan dgn rumah salah sorang geng aku iaitu si dhiya ni jugak ha.So kami gerak sama2 la. Masuk ja dalam kereta,fuyoh bising gila!ahahaha yg jadi supirnya,Nuown.Sebut,nu-own. hahaha.Please jangan perati gambar di atas. Terserlah mcm ibu mengandung 3bulan wkwkwkwk.
So nak ambil kesempatan ni mengucapkan

SELAMAT HARI GURU KEPADA SEMUA GURU2 DI MALAYSIA!

Ustazah yg ajar aku waktu form 5 dulu. Muka dia mcm "Erk apa ni?" hahaha yg bertudung hitam tu lah si Nuown.Yg menjadi supirku dgn handalnya.hee 
Aufa yg tengah dan kanan itu dhiya. Time ni biasalah kan,nama pun perempuan,so wajiblah masuk toilet touch up apa2 yg patut kan. Lepas tu aufa bagi keychain from Sarawak memandangkan dia belajar di UNIMAS. Seronok dengar dia cakap bahasa Sarawak.Nice! ^__^
 Antara aktiviti yg dijalankan,music chair.Main baling2 kain batik etc.Kami tgk dari atas ja. Ya lah,kang turun bawah org pakat tgk pulak. Seganlah =.=
Dhiya dgn aku depan kelas kami 5 Fikir. Teringat gila aku zaman sekolah dulu.Ada aku pernah snap gambar depan kelas mcm ni jugak time form 5 dulu,dan perbezaan sangat ketara.Dulu serabut gila muka.Sekarang?ermmmmm *bunyi cengkerik
 Depa ni mai awai lagi.Semangat betul.Ni semua budak batch aku lah dulu ni.
Time ni kat Pejabat Sekolah.Snap dulu sebelum ambil sijil SPM. lulz

Dengan cikgu Zul. Dia welcome kami gila2! Dari turun kereta sampai nak balik.Thank you cikgu :)
Dengan juniour2 Lamda(rumah sukan aku dulu).Sekarang dah besar2 dah.waktu aku form 5 dulu depa baru form1.sekarang dah form3 dah depa. Perangai pun dah makin matang yeay! :)

Ni kelas Yan,Aufa dgn Nuown.Kelas depa sebelah kelas aku ja.Dulu2 selalu la kalau takdak cikgu kat kelas aku,mesti aku lepak kelas depa.Waktu prep pun sama.Alah bukannya prep sangat pun,menyembang ja lebih hehe
Action 1
Action 2.
Hahahaha gaya tidur masih seperti yg dulu. Ni lah zaman sekolah,memang budak asrama suka tidur dalam kelas pun kan?Baik ngaku sekarang!Haha.
Ni kat area bangunan lab. Dulu dinding ni kosong ja.Sekarang dah mcm2 art depa buat.Nice :)
Keji gila muka aku.HAHA Alhamdulillah aku tak kena belajar benda2 dalam badan manusia dah sejak masuk U.lega gila.hahaha.
Kat kantin sekolah. Tempat rehat dulu2.Tempat parent melawat waktu weekend :)
Makcik kantin.Syok sembang dgn dia. :)
Sebelum ke dewan.Kat mana2 ja kami akan pose.lulz

Para guru.
Peliknya muka aku haha ni Maz,juniour aku merangkap dormmates aku ni dulu.Sekarang dia dah form4.yeay!how time flies kan. DUlu waktu aku form5,dia baru form 2.Dulu kecik lagi,selalu nangis kalau homesick.Ala aku pun sama ja.Tak kira umur kalau bab homesick ni.hehe

Sekolah dah makin maju.Dah ada team taian dah.Nice :)
Ni la kerja aku dulu.Tapi zaman sekolah,aku tak pernah rasanya dapat partner dgn Lelaki.Dgn perempuan pernahla,dgn Yuna.Yg lain2,aku single ja jadi emcee.Wuhu rindu nak cakap kat mic. hahaha. mengada.wekk.
Haaa diceritakan,emak si Munirah ni,cikgu sekolah rendah aku dulu.So aku kenalla dia kan.Dulu time sebelum dia masuk sekolah aku,dia tanya mcm2 kat aku pasal sekolah tu.Aku pun cerita yg postif2 saja la kan. hee dan sekarang,dah form5 dah dia.Dan jadi prefect lagi tuu.woww nice :)
With this lovely Adzmina.Adik dorm aku jugak dulu ni.Sayang gila kat dia.hahaha dah besar dan tinggi dah sekarang ^__^
Ni ja girls yang hadir. :)yg paling kiri Anis,dari langkawi beb sanggup datang jauh2!Dan kanan sekali,Bihah,kawan satu kampus UiTM dgn aku :)

Action 1.
Action 2.

Bising gila bila berkumpul tangkap gambar ramai2 mcm ni.Teringat waktu sekolah dulu hee.Oklah tu ja utk part 1. Lepas balik sekolah,kami ke tempat lain pulak.Haa nak tau ke mana?Stay tuneeeeeeeed! :)
p/s:Terima kasih sudi baca ^__^
Semua gambar disnap oleh Canon EOS1100D merah milik saya.Sorry size gambar tak berapa elok.Belum biasa resize gambar utk disesuaikan dgn size blog. =.=

31 comments:

Indah Mulya said...

amboi meriahnye hana pegi amek sijil spm..rmai2 amek lg ha..sis dlu amek pn ngn bestie je..tp mcm bese lah,kalo dah msk sk sendr ni..mcm2 pose ha klua ble bgambar..hehe

hanabunga said...

kan2.lagi2 dah lama xjumpa dgn kwn2,memang all out lah menggila kan.hehe

Rtp Farra Arisha said...

such wonderful day. it's fun meeting old closest friend. :) anyway all of your faces were full of smiles and delight. hiks...

kura said...

woihh. rindu sekolah yuu!

PahitManeh said...

wahh . mesti pakat rndu sekolah ney . hee

Elysa Sofia said...

alahai rindu sekolah...:0 banyak betul gambar :D part action tidur dalam kelas tu, kelakar :D

Mishter Izwän said...

entry ni penuhi dengan gambar . mmg enjoy . puas tidur dlm class . tringat time skolah dulu .


1st time here . feel free to visit me at speechless009

cimon said...

Masih tido dlm kelas ke skrg?

Hik3

(^_^)

hanabunga said...

@Rtp Farra Arisha
Of course my dear. It has been ages since our last meeting :)

hanabunga said...

@kura
Uish ai lagi rindu sekolah!hehe

hanabunga said...

@PahitManeh
Of course.Tu muka ceria2 ja tu.hee

hanabunga said...

@Elysa Sofia
Itulah kami 3 tahun yg lalu dear.hehe :)

hanabunga said...

@Mishter Izwän
Sure.My pleasure :)

hanabunga said...

@cimon
Sekarang tidak lagi.Sebabnya dah xmakan nasi kawah hehe

ejulz said...

lps ni mesti rindu sgt2 ngan sekolah.. :)

hanabunga said...

@ejulz
Of course dear.Tempat jatuh bangun kita dear =.=

fatin hanani said...

amboihh syoknya dpt jumpa balik ngn ckgu & junior2 hehe
btw..cntik gila sekolah ni hihi :D

hanabunga said...

@fatin hanani
Thanks kak.biasalah tu skola baru.hehe :)

My Life's Journey said...

waaa bestnya ..memang meriah sungguh dear n kawan time ni .. terpancar sinar persahabatan dan kecintaan terhadap guru ...

makin berseri hana umi tgok ..suke2 (^_^)

Asyiqin Haulisah said...

dah sama dgn budak2 sekolah tu. :)

ChentaHati said...

takmo kata pa dah..just nak kata "lawa baju,tudung,n kasut hianggg nohhh!"hahaha.mcm kenal jerr

hanabunga said...

@My Life's Journey
hana dgn cikgu biasa2 ja umi. cuma dgn kwn2 itu yg hubungan luar biasa.sayang depa sangat2!hee
ni la penangan duduk rumah 2 bulan umi.hehehe

hanabunga said...

@Asyiqin Haulisah
Itu maknanya hana masih muda lah ye?Thanks.hehe

hanabunga said...

@ChentaHati
Thanks my long! hehhee

monmon™ said...

amboi, siap wat action dlm kelas. xD
nxt yr datang laagi naahhhh. ;DD

azalia hjsalleh said...

bestkan bila dpt turun pdg ke sekolah
semuanya kenangan terimbau secara x langsung..

hanabunga said...

@monmon™
hee insyaallah mon :)

hanabunga said...

@azalia hjsalleh
yes!!!byk sangat2!!!betul la kak lya.secara tak langsung teringat memori2 lama hehe

zOeY zAu YaH said...

bestnya back to school hihi

hanabunga said...

@zOeY zAu YaH
Sangat best akak! :)

Annisa mulia said...

Lovely time.. Miss my high school moment too >.<