Tuesday, July 31, 2012

Ramadhan Tiba Ramadhan Tiba~


Assalamualaikum Hai diam tak diam dah masuk hari ke-10 kita berpuasa. Dan nampaknya diri ini kembali muncul di laman blog utk membersihkan sesawang dan labah2 yg ada utk kesekian kalinya pada July 2012 (ayat teks ucapan hari guru) lol. Sorry sangat2 lama tak update blog since my laptop rosak dan agak lama kemudian baru dapat kembali laptop ni. I am sooo happyyyy!!!! Rindu my baby boo kot. Tak boleh kerja apa2 without him. Hehehe. So sekarang dah dapat my baby,haruslah tebus sejarah silam yg lama meng-anak-tirikan superneena.blogspot.com ni kan. Hee

Rasanya belum terlambat utk wish kpd semua muslims di luar sana :

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK!

Jangan lupa bangun sahur,kerana sahur itu lah yg membezakan puasa kita dgn penganut agama lain :)
.
.

 Dari ‘Amr bin ‘Ash radhiAllahu ‘anhu, bahawa Rasulullah sallAllahu ‘alaihi wasallam bersabda:  “Kelebihan puasa kami dan puasa ahli Kitab adalah adanya makan sahur.”(HR Muslim).
.
.
Dan jangan lupa niat puasa yaaaa!!! :)


Haa kalau rasa2 kita mungkin akan terlupa niat puasa setiap malam,bacalah niat puasa utk sebulan tu eh.Islam itu mudah kan? Peace ^__^

Semoga ibadah puasa kita diterima Allah s.w.t hendaknya. Aamiin :)

6 comments:

fatihah awesome :) said...

hai hana. tulah lama tak updates. ni baru timbul new post dia. hehe. selamat berpuasa ! :')

Indah Mulya said...

selamat berpuasa hana! =]

hanabunga said...

@fatihah awesome :)
hee lappy rosak la taty. tak boleh nk update blog hee :D
thanks taty! :)

hanabunga said...

@Indah Mulya
Thank you kak cantik! :)

cimon said...

selamat berpuasa jugak!!

(^v^)

p/s: pics kartun tue matching arr ngan profile (^_~)

hanabunga said...

@cimon
ya ka?heheh thank you! :)
selamat berpuasa kembali