Monday, November 12, 2012

9 November 2012

Assalamualaikum.

Noo, hari ni bukan 9 november lah sayang. Title tarikh tu sebab aku dapat result exam untuk sem 3 yang lepas. Alhamdulillah, all I can say. I managed to be in the deans's lister again. Syukur sangat2! :) 

Thanks to my lecturers sebab banyak beri tunjuk ajar, my friends especially my girls sebab banyak tolong aku, my family of course tak dilupakan :') Aku pun tak sangka akan dapat result macam tu, like seriously unexpected kot pointer banyak tu haha And I was like a bit frustrated lah sebab subjek CTU a.k.a subjek agama Islam dapat B+. Haih aku dgn subjek agama Islam memang dijodohkan B+ ka?SPM pun camtu lol pecah rahsia :O Tapi betullah, aku ni jenis pelupa dan susah nak menghafal. Apapun, dapat B+ pun dah syukur sebab aku target lulus ja CTU as my carry mark pun rendah gila daripada kengkawan yg lain. Exam pun tak berapa boleh jawab sangat :( Pity me, but alhamdulillah lepas ni subjek tu dah takdak. Huahuahuahua*evil laugh! 

Oh subjek BEL a.k.a English pun aku tak sangka nak dapat better than last 2 sems which is B+. Alhamdulillah kali ni dapat better. Alhamdulillah sangat. Subjek ni aku target lulus saja jugak, sebab carry marks pun sikit nak compared dgn scorer class aku plus final exa buat essay macam apa lagi, reference punya format ke lauttt baq hang. Alhamdulillah sangat2! Ini pun last sem aku blajar BEL. Lega lepas ni takdak dah. Cuma kena hadapi MUET ja la. Huhuhu

Another subject yg unexpected punya result adalah subjek Microeconomic. Guess what, malam sebelum subjek tu, aku sampai menangis2 sebab tak boleh hafal part essay. Stress sangat malam exam tu. Kawan2 aku tau la aku menangis hahahaha Serius aku rasa mcm ya Allah kenapa aku ni pelupa sangat? Rasa mcm marah diri sendiri kenapa susah sangat nak ingat haih! Kwn2 aku yg lain semua last2 minute mcm tu selak2 buku ja kot. Aku ja tkontang kanting menghafal terok. Time tu I can't pray maybe sebab tu jiwa a little bit kacau :( Aku tak tau carry marks aku utk subjek ni dpt berapa sebab aku tak buat quiz 1 since time tu ada lawatan kelab and I was the project manager, but pn.Zuraidah(we managed to call her as "Umi") baik hati, dia bagi ganti dgn assignment. Alhamdulillah! And aku xtau markah utk assignment tu tau dak so mmg tak tau lah carry marks dpt berapa kan. Dlm dewan exam pulak, I can't answered all question part essay!!!! Ya Allah cam nak nagis ja rasa, yg spot tak masuk langsung! Part B which is subjective pun ada 1 soalan tu salah semua sebab dari atas salah,bawah pun salah. ya Allah, stress sgt dlm dewan exam. Masa banyak berbaki, aku berulang kali kira markah untuk lulus. Hahahahaha. Serious tak pernah terlintas nak repeat Nauzubillah. But alhamdulillah, atas berkat usaha,doa dan tawakal, Alhamdulillah sangat utk gred subjek macro. Sangat2 unexpected. Alhamdulillah. Allah itu Maha Adil. Dun worry, even kita tak boleh jawab time exam, tapi sebulan/3minggu sebelum exam kita dah start berusaha bersungguh2,insyaAllah Dia akan tolong. He knows the best dear :)

Oh maybe after this uols akan tanya my pointer, I'll not tell ya hahahaha Maluuuuu. As for me,banyak lagi kena improve. Ada ja kawan2 lain yg lebih tinggi dia punya pointer, jadi better keep it secret lah ya? Kang ada yg cakap aku riak pulak. Hahah takmau2. But overall I managed to get 1 B+ which is CTU tu lah. 6 subjek yg lain Alhamdulillah :) And aku happy sangat2 sebab my girls pun dapat result yg cemerlang jugak, my roomate pun dapat DL jugak. Whoa tumpang bangga utk dia hey utk dia! Haha :D Kejayaan itu lebih manis dan bermakna jika diraikan beramai2. Ya dok? Mana boleh berjaya sorang2, tak bes aa. Overall, alhamdulillah thank you Allah for the unexpected result. Jangan kita lupa Dia and always believe in Him. Remember, hard work pays off! Hee okay till then, daaaa~


17 comments:

Indah Mulya said...

congrats hana! ambuiii..dean list saje ye..
leh mlompat dgn lebih tinggi ah cmni kan :D

Maisarah Mohamed Taib said...

Alhamdulillah...congrats kak ngah :)
Mmg package lengkap laa...bijak, cun, baik...pandai beniaga...heheee

syakey said...

tahniah hana!! ;)

cimon said...

Tahniah!!! Bila nk open table nh? Hik3 (^_^)

My Life's Journey said...

Alhamdulilah ..berat usaha yang dear buat dan doa segala impian boleh menjadi keyataan dear ..taniah dear ...muahhhhhhhhh

hanabunga said...

@Indah Mulya
Alhamdulillah hihi thanks akak! :)

hanabunga said...

@Maisarah Mohamed Taib
Tudia mana ada aunty teh, udah ler tu puji memuji. Nanti ada yg kembang kang hehehe btw thanks aunty teh! :)

hanabunga said...

@syakey
Thanks kak syakey :)

hanabunga said...

@cimon
Open table tu apa? Hihi thanks ya! :)

hanabunga said...

@My Life's Journey
Awhh thanks umi. Alhamdulillah sangat :)

cimon said...

Open table tu blanje makan arr cik neena. Hik3 (^_^)

Cik Yatt said...

tahniah!!

My Life's Journey said...

alhamdulilah..sama2 dear ..muahhhhhhhhhhhhhh

Shahirah Zainol said...

syoknya baca haha tahniah wehhh :)

hanabunga said...

@Cik Yatt
Thanks sayang! :)

hanabunga said...

@Shahirah Zainol
Weh segannya! Haha Thanks sheera :)

Alia Laila said...

Alahaii seronoknya baca :')
Tahniah, Hana :)
Rasa motivated sesangat lepas baca ni :')