Wednesday, February 08, 2012

Lawatan ke Terengganu Part I

Assalamualaikum & hai semua!!chakkkk!!!setelah sekian lama tak update blog kan?akhirnya tertunai jugak tau hajat di kepala nak update.sampai terbawa dalam mimpi*k tu over. :3 sebelum tu nak nasihatkan,pastikan internet betul2 laju ya utk baca entry ni sebab gambar agak banyak!kalau internet tersekat,tak heaven pulak nak cuci mata kan?tehee

Macam yg hana dah bagi tau kat entry lepas,hana pergi Terengganu kan??so ini details-nya..


Anjuran : Kelab Bahasa Arab UiTM Kedah

Tarikh : 2-4 Februari 2012

Tempat : Sekitar Terengganu.


2 Februari 2012- Bertolak pada jam 6ptg lebih. Naik bas UiTM tau!pewit2!1st time tuuuu :)

3 Februari 2012

4am - sampai di Masjid Terapung Tengku Zaharah kalau tak silap.

Time sampai tu kan benda yg paling buat hana terpana adalah time sampai tu kan baru 4am.tapi masjid tu dah ada jemaah tau.depa buat qiamullail.bagus kan?siap ada sarapan nasi lemak lagi pukul 5 am gitu.hihi. Berhenti situ,mandi2 segala.pastu bersiap ke destinasi seterusnya :)


Masjid Terapung Tengku Zaharah,Terengganu.




weee bas UiTM dihatiku <3


dalam bas duduk dgn ana.Haa dalam bas bising tak payah nak cerita lah kan?the gang tu mmg suka buat bising.tambah2 si Asyraf dgn faiz pun ikut kan.lagi menjadi-jadi la bisingnyaaa =.= erm dalam bas best gila tgk Nabeah tidoq.nyenyak gila.haih yg hana plak mmg susah nak tidur lah...tambah2 dalam bas.haih lagila susah =.=


Yeay destinasi seterusnya : Taman Tamadun Islam & Masjid Kristal



Awal2 pagi lagi kami dah sampai situ tau.see semangat tak semangat kami ni?hehe :3


Antara rakan2 yg join lawatan ni :)


Hana depan Masjid Kristal :) si gemuk ber-bicep besar. argh



Kami naikRver cruise tau sebagai pengangkutan nak bersiar2 time tu.best! :) boleh terlena tau.dgn angin yg sepoi2 bahasa Arab..pergh.cepat ja mata ni layuuu hihi




Pelakon utama blog superneena : Ana & Imah hihi <-- gambar depa selalu menempek dlm blog ni kan?perasan dak?hihi



Turut serta bersama kami dua org lecturer.Muda kan?cantik tau kalau tgk real2! :)

Gambar kontroversi di facebook! HAHAHAHA saja la time ni xda benda nak buat.so snap2 la.pastu biasalah datang idea gila ni kan..mcm2 pose tau kmi buat.Tapi yg aku larat edit satu ni ja la hihi

Lepas tu,kami pergi Muzium Terengganu pulak.Dekat ja dgn TTI & Masjid Kristal.

Besar kot muzium ni.Haaa ni kali kedua lah aku masuk muzium ni.TTI pun sama.kali kedua jugak.best2! :)


kat dalam xboleh bawa masuk camera.so snap2 kat luar pun jadilah ye?

Cakkkkk seterusnya kami singgah di Pantai Batu Burok,Kuala Terengganu :)

haa pantai ni xtau lah berapa banyak kali dah aku pi.HAHA dulu datang dgn family.sekarang dgn kawan.lain suasana dia.hihi :) bising!!! dgn depa ni memang bising lah. :) oh baru perasan asyraf aku xupload gambar dia dlm ni haha yg baju hitam tu faiz k.

dgn AJK.ehem.

hidangan wajib di Pantai batu Burok.mm sedap2!makan panas2 sambil tgk pemandangan indah ciptaan Tuhan memang sgt best!

Kemudian,kami bergerak ke UiTM Dungun sebab kami menginap kat sana.boleh google kalau nak tgk keadaan bilik dia mcm mana k?ok done part 1.nantikan part 2 pulak ok? :) sebagai konklusi,hari 1st memang best sgt2!even penat tapi best woah!nak pi lagiiiiii :)

p/s : 9-11 februari ada program OPKIM atau program anak angkat.hee doakan family angkat hana baik2 saja k? bye2 Assalamualaikum.


14 comments:

Aiman Isa said...

Kelab bahasa arab tuu.. huhu..

btw.. comel gak eh tuan punya blog ni.. haha!

Shahirah Zainol said...

comel ja hmpa smua dgn berbaju kurung uiiii ^^

lisa said...

bestnya selalu peg lawatan..minda pun relax je kan. hehe makanan kat pantai tu bawak ke ade jual kat sane? ;D

My Life's Journey said...

Hana cantik ...makin lama makin cantik umi tengok ..pic2 tu semua memang best ..best jugak kalau g jalan2 kat situ dear ..

Tu haa jagung tu, buat umi teringin pulak..nyam nyam ..umi suka makan ..

trm kasih dear sebab kongsikan cerita percutian ni ..best2

icha fariha said...

wahh beshnyaa g ganu

Indah Mulya said...

amboi hana...sakan bjlana ni! akak jeles! nk jln2 jugak! =]

Amyra Azhar said...

kaq hana! ala best tuuuu! tak tau da brapa lama tak p sana =='

Misz Jenny said...

ehem! aku nak balik tganuuu!! :p


hahahaha....


cantek gambaq!

azalia hjsalleh said...

eyh tu sate ikan kan ? Ya allah teringin sgt nk mkn.. susah kot nak cari =(

Nurul Iman Rosman said...

alahai, ayu ayu je gadis melayu ni.

tak penah gi masjid kristal, tau lalu je. hehe

cimon said...

cik neena & cik nana mmg agak over bila bergambar ek?

hihihi (^v^)

Mya said...

bestnya g ganu! k.mya g last time tp xsempat g masjid kristal n naik cruise tu sobsobbbbb

syakey said...

jauh benarr g mlawatnya! :D

fatihah awesome :) said...

wowwww. ni lagilah bestt! terengganu dah bapa tahun xp dah :(