Thursday, September 06, 2012

Decision.


Assalamualaikum.

Saat aku menulis entry ini,aku baru saja pulang dari HEP untuk tarik diri daripada pencalonan MPP. Semalam aku buat solat istikharah. Namun aku still keliru mana satu keputusan yg aku harus buat. Lepas Zuhur aku tenangkan diri aku dgn membaca Al-Quran. Mohon Allah tenangkan hati aku dan berikan aku petunjuk. Alhamdulillah,lepas habis ja baca Al-Quran,hati aku kuat dengan mengatakan "Tidak". Aku terus siap-siap untuk speaking test Arab kemudian pukul 3 macam tu,terus pergi HEP. 

Ya mungkin nampak tergesa-gesa kan? Bukan apa,esok sampai ahad kena pergi kursus utk semua calon MPP UiTM satu Malaysia. Jadi kena buat decision cepat2,sama ada nak teruskan ataupun tak. Dan kenapa pukul 3? Sebab waktu pejabat habis pukul 3.30pm. Kalau tak inform hari ni,alamatnya aku kena pergi jugaklah kursus tu kan.Hiks. Sebenarnya, kalau kalah waktu bertanding nanti,still ada jawatan untuk Sekretariat MPP. Maksudnya still ada jawatan kan? Dan fyi,faculty aku yg bertanding semua 8calon. Ramai bukan? Takpa lah bagilah peluang kat depa.LOL. jokejoke! Depa semua hebat2,pointer tinggi2 melangit,aku ni apa la sangat kan? Huhu

Honestly cakap,kalau aku still teruskan,mungkin aku tak dapat berikan komitmen yg terbaik. Dan pasal ni,bukan kehendak aku. Aku dicalonkan. Bukan aku mencalonkan diri aku. I know pihak pengurusan will get upset,tapi takpa aku akan usahakan naikkan club PMB. Sebab jawatan yg aku pegang tu memang aku minat. Jadi mesti syok ja nak buat kerja. Berbeza dgn benda yg aku tak willing nak buat,hasilnya mungkin berbeza.

Tadi waktu jumpa puan yg incharge bahagian ni,beliau siap pujuk2 aku lagi. Then ketuanya pulak masuk bilik dia,pujuk aku pulak. Lepas tu ada sorang lagi masuk bilik,pujuk aku lagi. Ha amekau 3org lawan sorang. Memang aku akan kalah la kan. Haha takpa aku dah biasa dapat tentangan banyak2 macam tu lol. Aku tetap dengan pendirian aku,aku taknak. Jadi aku pertahankan. Ya even suara aku mcm ni,ada cara lain kita nak pertahankan. Haha. Tapi aku mengaku,rasa bersalah tu ada lepas puan tu delete nama aku dari senarai,takpa.Aku yg pilih jalan ni.Allah tunjukkan aku jalan. Mungkin sekarang aku rasa macam ni,tapi sampai bila kan?Mesti sat ja.Nanti ok lettew. Even sekarang pun dah rasa better. Alhamdulillah Thank you Allah :')

Lagi, aku tak pernah terfikir pasal ni. Takda dalam wishlist aku untuk sem ni. Takpa,nanti2 pun boleh lagi kalau aku nak. Dan aku cuma nak campus life aku jadi fun tau. Takmau mcm waktu sekolah dulu,stress pasal prefect punya hal blablablabla. High school punya life pun tak berapa fun gitu. Plus,aku ada banyaks sangat kerjaS*s means plural lol. Semua kena settle dalam masa terdekat. Lepas tu,test tinggal lagi seminggu. Kalau aku join,minggu depan kena berkempen lah apa lah,jadi u tell me bila masa aku nak studi betul2? Kalau aku budak pandai tak kisah bhai,ni aku bukan macam depa. Yang pandai,sekali baca terus masuk. Lainlah macam Ashraf dapat dekan setiap sem,lol tetiba nama dia naik. Hahaha dia classmate aku yg dapat pencalonan tu. Lepas tu dok buat taching aku tarik diri. Hahaha.

Oklah itu saja. Ohh weekend ni aktiviti sangat best!!! Jumaat-Jamuan raya kolej. Sabtu Pagi : Bekwah under Business Management Faculty,malamnya pulak Concert Islami. Wehuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!! Wanna have fun with my girlsssssssssssssss!!!!! Takmau stress2 dah.Nak lepas tension ja happy2. Alhamdulillah ada mereka disamping saya! Love them so much! :')

14 comments:

azalia hjsalleh said...

alhamdulillah..
insyallah adik dh buat keputusan yg baik =)

hanabunga said...

@azalia hjsalleh
Tq kaklyaaa :')

Mya said...

semoga yg terbaik aja untuk hana inshaallah :D anyway, quote kat atas tu indah :)

Ezzaty H said...

Allah dah rancang yang terbaik utk kite :)

nanibunny said...

dapat jadi calon pun dah kira okay :D

cimon said...

Kebahagiaan juga adalah rezki. Alhamdulillah, dpt petunjuk dariNya. (^_^)

hanabunga said...

@Mya
tq kakmya. hana suka sgt quote tu. letak as wallpaper desktop kot! haha :')

hanabunga said...

@Ezzaty H
Alhamdulillah dear :)

hanabunga said...

@nanibunny
tu la. Ada gak gaya tu kan? hehe alhamdulillah :')

hanabunga said...

@cimon
Alhamdulillah cimon! :')

Mya said...

hehe memang comel! kaler pepel pulak :D

man said...

ooo sabar je dengan dugaan..hehehe

man said...

sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

My Life's Journey said...

Alhamdulilah .. dear dapat mencari keputusan yang terbaik untuk diri dear ..pasti dear akan menjadi seorang wanita yang berkerjaya suatu hari nanti ..amin2