Thursday, November 17, 2011

Semester 2 sudah semakin memunculkan diri!

Assalamualaikum & hai semua! wewit rasa macam dah lama sangat tak update blog.Rasanya kawan2 yg buka blog ni pun dah bosan tak ye sebab setiap kali buka mesti entry yang sama ja.hurmm.Ok jom update :)


Hari ni hari Khamis,esok jumaat dan lusa Sabtu.Yah Sabtu saya dah kena balik ke sarang hutan getah saya tu dah.Sebab Semester 2 dah nak bermula.aduh.sumpah rasa mcm sedikit malas.Ya lah.Sebab situ susahlah.Entah.skema macam mana entah nak cakap.Tapi tak pa,skema pun skema lah.Asalkan dapat belajar situ dengan tenang dan aman.But hey azam dan target utk semester 2 tak ada lagi.bahaya nih! =.=


Disebabkan saya suka sangat bila baca entry blogger yang lain yang cerita tentang bilik depa.Saya suka tengok susun atur bilik depa.Macam mana depa susun meja studi bagi comel dan sentiasa bagi semangat utk belajar.Jadi saya pun terpanggil nak cerita juga.Boleh gitu?hiks~


Meja studi saya.Kecil dan semak gila kan?Tapi ni kira okaylah.Time saya snap ni musim exam.jadi haruslah meja semak.Tunjuk studi hard lah konon.hee studi sambil buka lappy dan ber-fb.Apa kejadahnya? LOL Oh ya kotak pink yang comel tu saya letak semua my make up stuffs.Jangan salah faham terima kasih.


Okay bilik saya boleh muat 4 orang.Katil double dekcer.Takda gambar sebab malu nak snap katil saya yg tak seberapa tu.Tak macam katil FL yang cute ibarat bila orang tidur atas katil dia taknak bangun dah.*hiperbola sat.Bilik saya sangat panas ya memandangkan bangunan saya tu cuma ada 2 tingkat.Jadi saya di tingkat atas.Ceiling yang sangat rendah buat bilik saya sangat membahang.<-- salah satu sebab malas nak balik. Cara mengatasi : beli kipas stand.


helloo meet my roomates! seorang lagi Kiera.Tapi time ni dia balik rumah.So tak join kami pi Bazaar Ramadhan.yang depan sekali min,tykah,aku. Fyi,tykah student pra-diploma jadi lepas ni dia akan sambung diploma.Bilik kami dah tak sama dah :'(

Whoaaa lepas ni bermulalah sesi memerah otak segala bagai.Presentation,assignment bla bla.Tapi apa yang bestnya dan buat saya tak sabaar nak balik sebab nak mula buat bisnes kat bilik.Eh saya ada buat fanpage utk bisnes saya tau.Tapi saya xtau nak buat mcm mana nak letak kat sidebar blog saya ni.Sapa2 boleh ajar?Thank you*big hug.
So jemput like ya fanpage bisnes saya kalau sudi --> klik SINI Terima kasih.


p/s : perlu pack barang dengan kadar serius bermula sekarang!

34 comments:

fathiahRAIHANA said...

meja tu nmpak padat la . hee
takpe pasniehh bwak meja sendiri yg lebaq ^^

like box leh usha sini
https://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/like-box
:)

azalia hjsalleh said...

good luck dear ;)

My Life's Journey said...

Bila baca entri hana ni teringat time study dulu hihi. Bestnya :)


Best tengok hana ni ..dah la cantik :) ..pandai pulak tu ..gambar kat laptop pun gambar family .. bestnya sapa yang beristerikan hana nanti ..piwetttttttttttttttttttttt :)


Chayo2 hana ..good luck untuk semester akan datang ye :)

kura said...

selamat pulang!

amboi.. ada fanpage lagi. wuuuhu.`

zaty said...

HANA ! kotak pink tu agak musykil isi kandungan dia.ngeee. selamat kembali ke kampus yanggg :) <3

Wawa Tasliman said...

good luck.. all the best dear.. :)

bLaCk pEarL said...

hana...gud luck yaa for ur second smester. do the best,k? then, hana bley beli kotak2 yg comel atau raga2 nak smpan stuff n ltak atas meja tue. pmbalut meja tue, hana tukaq kaler n corak yg lebih colourful n ceria. baru ada smngat nak stady. :D

nyleacoollife said...

selamat maju jaya my sis :)

hanabunga said...

@fathiahRAIHANA
Boleh ja kalau nak bawak.cuma takut bilik jadi sempit ja lah.heee btw thanks dear for the link <3

hanabunga said...

@azalia hjsalleh
Thanks kak lya! :)

hanabunga said...

@My Life's Journey
Eh mana ada umi ni.Ada2 ja umi ni.hee Thanks umi.umi pun apa kurangnya :)

hanabunga said...

@kura
Thanks kura.fanpage utk bisnes tu :)

hanabunga said...

@zaty
make up stuffs lah weh.Ha kantoi tak baca entry aku.hee thanks dear <3

hanabunga said...

@Wawa Tasliman
Thanks dear wawa :)

hanabunga said...

@bLaCk pEarL
Whoa such a good idea!Thanks black pearl!i'll try muah! <3

hanabunga said...

@nyleacoollife
Thanks longteklee :)

jaa64 said...

selamat masuk sem baru..heeehe

zOeY zAu YaH said...

g.luck on new semester =)

zaty luvlianncezzz said...

aq da mula sem 2 weyh =)


Jum hayati di sini (^o^)
bila izrail datang memanggil

hanabunga said...

@jaa64
Thanks kak! <3

hanabunga said...

@zOeY zAu YaH
Thanks kak zauyah!:)

hanabunga said...

@zaty luvlianncezzz
Tu la aku pun sama :(
okay i'll cekidaut! :)

Izyan Masri said...

OKAY FINE.LEPAS NI KAK YAN PON SIBUK BALIK DENGAN ASSIGNMENT SEGALA BAGAI T_T

hanabunga said...

@Izyan Masri
tu la kakyan.hana pun :'(

Ku Azhar said...

study2!!!!!! :P

hanabunga said...

@Ku Azhar
hee thanks ku azhar :)

My Life's Journey said...

Mat pagi dear .. rindu nak baca entri hana lagi .. nak tau citer seterusnya :)

hanabunga said...

oky umi.hana try update ye!heee

Ihsan Arifin said...

tertarik dengan skrin laptop. gambar family :)

hanabunga said...

buat pembakar semangat :)

Mya said...

selamat kembali study ya:) study leklok na

hanabunga said...

thank kak mya! :)

Addin said...

all the best dear ! :) sama sama la kita berjuang ye .

SYAFIQAHSALEH said...

Good luck untuk sem baru ye :)