Tuesday, April 30, 2013

Cuti Sem 4 utk 2 bulan!

Assalamualaikum. Hye readers! Hari ni hari terakhir dalam bulan April. Happy sebenarnya bila April dah nak berlalu pergi, sebab May akan munculkan diri sudah. Bukan tak suka April, tapi kita kan kena pandang ke hadapan, jadi nak cecepat lah May datang. Ha gitu. Muehehe. Habis dak2 yg lahir bulan April marah kang. Wuu =.=

Oh berbalik kpd tajuk, yeah student Diploma UiTM tengah cuti sem sekarang utk 2bulan(April - 9 Jun). Dan utk bagi laluan kpd pljar2 intersesi rasanya. I'm not sure. Ha lama kan 2 bulan. bulan okay buuulaaannn. Lamaaa =.= Macam2 boleh buat, macam2 boleh jadi. Kan? So, apa lagi, bak kata orang Business, "Time is Money". Haruslah masa yg ada digunakan dgn sepenuhnya. 

I've decided to work! Yeaa memang lah haku tak reti nak duduk saja. Rasa awkward lah kalau bangun pagi, then tak tau nak buat apa. Rasa macam lifeless. Wkwkwk. My parent mcdangkan tak payah kerja, duduk rehat ja kat rumah. Sebab sem4 hari tu aku jarang balik rumah, busy lah kononnya. Hee  Dah kerja almost 2 weeks dekat kedai stationary milik one of my seniour. She is 21 y/o and managed to open her own shop at 20 y/o if I'm not mistaken. Hebat kan? My work starts at 8.30am till 3.30pm. Setiap hari bangun awal pagi. Bahaha. Takpa asal rezeki halal cukup.

So far kerja, alhamdulillah okay. I gain a lot of new experiences. Mcm mana nak guna mesin fotostat, printing, binding, tape, topup etc. Yg jaga kedai tu cuma seorang sahaja, cerita dia bila ramai yg datang pada satu masa, memang menggelabah teruk lah. Tangan menggeletar time buat kerja sebab kalut, orang dok tunggu. Hahaha. Tapi alhamdulillah lama2 okay saja. Alah bisa tegal biasa gitteww.  Cuma letih sikit la bila dah sampai rumah. Biasa lah tu kan. Dan semalam I slept at 11.30pm! Paling awal pernah haku tidur! Hahaha. Dan terjaga pukul 5.15am rasa segar bugar ja. Tapii... sambung tidoq balik! Hahahaha. Oklah tu ja nak update, byeeeee.



p/s : I'm having problem with my blog's layout. Kenapa dah tetiba layout macam ni. Tak pernah tukar pun sebelum ni. I smell something wrong somewhere. But it's okay. Husnuzon. Wassalam.

6 comments:

Lila Unaa said...

waa, teruja tgok kaq hana update suda! happy holiday kaq! :)

azalia hjsalleh said...

baguslah keje cari pengalaman. sis pun kalau boleh nk keje time cuti sem nanti

cimon said...

Selamat bercuti!!! (^_^)

p/s: duit poket boleh buat jenjalan nanti (^_~)

Mya said...

oooo cuti2 ni yg jalan keyel ye? :p

Fatin Hanani said...

dear!!
jemput dtg jenguk blog baru :D


http://celotehciknanie.blogspot.com

siti khadijah said...

hai hana! lama tak update blog..heee :) baru start new sem ke?