Sunday, June 12, 2011

ada hikmah-Nya.

assalamualaikum & hai semua!wuuuu nak bagi tahu..aku baru lepas check PTPTN tadi.rasa mcm terkejut plus frust plus tak percaya plus jelous dgn kawan2 lain yg dpt pinjaman rm15k.sedangkan aku dapat rm3k saja.SAJA?hey manusia belajar bersyukur sikit.alhamdulillah.
tapi..kiranya 1sem aku dapat dalam rm500 mcm tu.cukup tak?sumpah aku rasa mcm sangatlah tidak mencukupi!habis angan2 aku nak online shopping pergi melayang-layang.sekarang dalam otak aku,dok nampak part time job.tak tau lah kenapa tapi aku rasa macam tak cukup.awat arh dapat sikit?
kalau sem ni lagi takpa lagi sebab kebanyakkan buku dah beli.so bajet untuk buku dah save dekat situ.aduh..anda ada pendapat tak?patut tak aku kerja part time?hurmmmmm :'(
kalau dakpun,another way..aku kena usaha se-usaha yg termampu la.memandangkan aku sekarang baru sem1.so nanti kalau sem3 aku dapat 3.5 and above,bolehla buat fast track.bolehla save duit.oh ya,ada juga yg kata pinjaman yg dapat tu ikut gaji parents juga.tapi aku tak suka la dok minta minta kat parents aku.entah memang dari dulu lagi aku mcm ni.aku lebih suka pakai duit sendiri.haih =.= frustnyaaaaaaa! :'(

4 comments:

azalia hjsalleh said...

x pe dik. usaha lebih sikit tau
akak nie x dpt langsung ptptn. belajar duit mak bapak je

puterinuraqiliah said...

cool neena. kita ni x buat apa2 pinjaman lagi. ntah bila r nak buat pinjaman ptptn=.=

angkasa said...

kak aza :
ya ka?alamak mcm tu lg susah..family akak kaya xpa la :)

angkasa said...

puteri :
ya ka?xpa kelompok 2 ada lagi.dun wory k :)