Monday, October 17, 2011

Shining Inheritance atau Brilliant Legacy?

Assalamualaikum & hai dear bloggers!apa khabar semua?sihat tak?ok jom jom.kita start update noh??Act,baru ja habis tengok cerita korea Shining Inheritance.Aku pun tak sure sangatlah shining inheritace ka brilliant legacy.Sama ja cuma tajuk ja lain.Sangat tidak faham okay apa motif =.=


Whoa drama ni sangat best!!macam biasa rate aku akan bagi 4/5.winks~Bagi aku majority drama ni mengisarkan hal company family si hero cerita ni.Minor pasal kisah percintaan si hero dgn heroin lah.Eh awat aku cakap macam tu eh?
Haa sebabnya namapun shining inheritance.Haruslah ada kaitan dgn inheritance kan.Drama ni banyak buat aku berfikir.Memandangkan aku dak bisnes jadi aku boleh tau sikit2 lah hal ehwal bisnes waktu tengok drama ni.Serius.Byk faedah aku dapat dgn tengok drama ni.Tak rugi okay!


Intro : Si hero kacak dgn si heroin comel berjumpa :)

Dan bagaimana mereka jatuh cinta :)


Han Hyo-Joo as Go Eun Sung Heroin niii comel kan


Lee Seung-gi as Seon Woo Hwan si hero yang sangat tinggi dan bolehla tahan rupanya


Ni pulak si emak dah Hwan tu.Sangat lawak oke makcik ni.Aku rasa dlm cerita ni dia ja yg boleh buat aku gelak gila-gila.Even dia cakap macam biasa ja tapi bagi aku tetap lawak.ayat dia lawak.hee


omg si kacak yg sangat matanggg!!!!!!! I adore you Bae Soo Bin as Park Jun-se


Sangat jelita lah ini unnie Moon Chae-won as Yoo Seung-mi *cantik dia dalam MV Rain Love Song


Oh ya,cerita ni awal2 lagi dah sedih.Nak aku story kang tak saspens lak nak tengok kan.So better tengok sendiri k? Tapi memang bestla.aku suka plot cerita ni.Semua cerita logik tak macam cerita Indon tett.HAHA.Aku suka hubungan kekeluargaan depa ni,cara depa berfikir nak hadapi masalah company,semualah!


Actually si heroin ni anak org kaya.Tapi bila ayah dia mati mengejut,dia lost lah kan.Mak tiri pulak jenis nak harta,memang susah lah nak jawab.Siap kena halau lagi segala bagai.Kesian dia.Tapi si heroin ni bangkit semula lah.Dgn duit yg dia ada dia kerja dan ada mcm2 lagilah yg terjadi.Tengok sendiri k??




I love the ending part.time ni si heroin bisik Saranghae kat si hero tu.omooo sweet! :)


Ni lah endingnya.jeng jeng jeng.Happy ending kan?hee aku yang tengok pun rasa bahagia.Takdala macam argh menyesalnya aku tengok cerita ni.hehe tryla tengok.


Oh ya aku selalu check ranking drama korea kat mysoju.Dan aku akan tengok full episode kan aznv.tv.Tapi kena install dulu winamp dan sign up dulu.Senang ja.Ikut arahan ja.Tapi pastikan internet lajulah kang ada pulak lappy kena lempar.Ok?? K la dah pukul 2.41am nak tidur dulu mimpi si kacak Jun-Se boleh tak?winks~


p/s : Dah seminggu cuti sem dan saya rasa sangat berguna hari ni.Bilik dah tak bersepah sangat.yeye!

34 comments:

Afiqah Sahillah said...

hero tuu comel tuu :DDD

My Life's Journey said...

waaaaaaaaaaaaaaaaa best ni ..semua cun belaka ..suke2 info ni hana :)

Umie Artoqiemie said...

kuliaaaaaaaaaa...heroin kiuttt ^^

putput said...

koreaaaaaaaa syiok!

hanabunga said...

@ Afiqah Sahillah :
hero yg kedua tu lagi hensem.eee sukanya!hee

hanabunga said...

@ My Life's Journey :
kan.memang cantik.baju2 yg depa pakai pun cantik :)

hanabunga said...

@ Umie Artoqiemie :
cute dan sangat berwawasan! :)

hanabunga said...

@putput :
ya sangat syeok!

fatin hanani said...

hehe mcm cinderella plak cita ni hehe
ayah mati mak tiri ambik harta heee
nnt saya cari ehh cerita ni heee

aiman fanboy k-pop said...

hero hensem..pompuan plak comel2...kyaaaaaaaaaaaaaaa~~
nak trengokkkkkkkkkkkkkkkkkk...tengok akak story pon da tau cite nih syok...syok..syok...habis!

Addin said...

whoa macam menarik je , boleh la lepas ni nak download :p

p/s : aww hero tu hensem lor . huhu

hanabunga said...

@ fatin hanani ;
AAH KAK ATIN.MEMANG MCM CINDERELLA SIKIT.KAT SINOPSIS PUN CAKAP CAM GITU JUGAK

hanabunga said...

@ aiman fanboy k-pop :
SYOK AA JUGAK.ACT NAK LETAK RANK 3/5 DIK.TAPI TERTEKAN 4/5.HIKS

hanabunga said...

@ Addin :
NAK DOWNLOAD KAT MANA EH???

Misz Jenny said...

ngekk la hang ni..
asal gtau ending..


xsuspen nohhh

zaty said...

hantu korea lagi sorang!haha. .nnti aku nak donlod lahh! hehe XD

Shahirah Zainol said...

mcm best ja!

hanabunga said...

@ Misz Jenny :
eh ya kaa??aku suka part ending dia ni.tu aku story moli.k k pasni aku skip ending noh hee

hanabunga said...

@ zaty :
weyyyy nak download kat mana?habaqlaaa

hanabunga said...

@ Shahirah Zainol :
memey best pun!heee

cik ika said...

nk layan la drama ni nt..ngee~~
tp ske tgk heronye dlm citer my gf is gumiho..sweet habes

hanabunga said...

aah kan.hana otw tengok my girlfriend is gumiho tu.tak sgka lak hero citer ni blakon heee

yaya_flanella said...

suka cerita korea tapi yang ni tak tengok lagi. hee

Mya said...

aww mcm besh je! nanti bolehlah cari! =D

hanabunga said...

@yaya_flanella :
oh ya ka??bolehla tgk yg ni pulak bila free eh :)

hanabunga said...

@mya :
cari kat kedai eh?takyah membazir dear.tgk kat internet dah cukup.hee

Amyra Azhar said...

brilliance legacy best! hehe..dua best :D

syakey said...

awww! mesti cta ni kiut! laki dia boleh hensem tapi kamchoan tu mcm kureng sikit. HAHA. asal cta korea aje nak komen pasai hero. XD

Amni said...

suka bangat cerita korea... tapi sejak bekerja memang susah sangat nak ada masa layan cita korea.. sibuk memanjang jer.. huhu

hanabunga said...

@Amyra Azhar :
eh brilliany legacy ada edisi kedua pulak ka ?

hanabunga said...

@syakey :
haruslah hensem dan heroin cute.kalau tak boring la cerita korea tu.heee

hanabunga said...

@ Amni :
itulah kann.takpalah time free2 tgk la eh.28ep drama ni.

Kyril said...

yg hero tu pnah blakon cta 'my GF is gumiho'
besttt cta tuu. :D

SYAFIQAHSALEH said...

tak tengok lagi! nak tengoklah nanti :)