Saturday, October 29, 2011

Tag daripada Umi :)

sumber:google


Assalamualaikum & Hai semua!Oh baru ja sampai rumah dari Penang.Sangat best!Banyak hajat aku tercapai.hee thanks mama & abah! <3 Nanti aku update boleh?Sebab sekarang aku nak update pasal aku telah di-tag oleh ramai sangat bloggers!ececehh nak cakap famous amous lettew.Mana ada!3 orang bloggers yang baik hati aje yg tag aku. winks~ Tapi aku buat satu satu lah ye.Jom mulakan dengan tag daripada umi yang ramah mesra lagi jelita ni.Jom jom check it out!

1.Kalau aku TERKENTUT-KENTUT time exam.Aku?
-Buat tak tahu aje.Sebab saya memang suka kentut dengan kadar yang kuat.Hee kadang2 duduk saja2 pun boleh terkentut kuat.Lepas tu buat muka 30sen.Kawan2 dan my family memang dah masak lah dgn hobi saya yang satu ni.hehehe

2.Kalau aku diberi pilihan TEMBAGA,BIJIH TIMAH DAN BESI..Aku?
-Bijih timah mungkin?Sebab tak pernah tengok lagi dan pegang bijih timah yg famous dalam buku sejarah tu.Hee

3.Kalau aku MR.BEAN..Aku?
-Beli sut baru plus baju tidur baru!Ya lah dalam setiap cerita dia mesti pakai baju yang sama aje kan.Sekali sekala tukarla yang baru pulak.Winks~

4.Kalau aku makan BELACAN.Aku?
-Mula-mula makan dengan sepenuh hati ibarat tiada esok bagimu!Tapi last-last akan bersin tak hengat dunia sebab saya ada resdung.Sobs =.=

5.Kalau aku jumpa ALIEN.Aku?
-Request kat alien nak tumpang naik kapal angkasa.Nak feeling cam Dr.Sheikh Muszaphar.hehe

6.Kalau aku pakai GIGI PALSU.Aku?
-Akan beli stok Poliden banyak2.takut gigi palsu saya tertanggal dengan sendirinya! =.=


7.Kalau tiba2 aku rasa NAK KOREK HIDUNG.Aku?
-Korek aje lah.Ni jugak hobi saya di masa lapang.Dan tempat kejadian fav saya ialah di bilik kakak saya.hehehhe

8.Kalau aku tiba2 bertukar JANTINA.Aku?
-Saya bertukar kepada lelaki?Oh myy..saya dah rasa feeling tu suku2 aje time kecik2 dulu.My parent nak anak lelaki tapi dapat anak perempuan.hehe Oh saya nak main bola sepak dengan Christiano Ronaldo!

9.Kalau aku jadi JUTAWAN.Aku?
-Oh I really like this question.aummm =.= Fyi,itu impian saya.Actually ada banyak bila dah jadi jutawan.Tapi nak ringkaskan saya nak beli Mini Cooper,bawa family saya pergi Mekah+Disneyland dan bagi sumbangan ke rumah kebajikan.Contohnya rumah anak yatim,rumah warga emas etc

10.Aku rasa aku nak apa dalam DUNIA ni?
-Saya nak jadi anak yang solehah.Saya nak duit yang banyak.Yang kalau saya guna takkan habis.Saya nak makanan yang sedap2 setiap hari =.=

10.Kalau anda jumpa AKU.Anda??
-Aku tu umi lah kan?Alamak mesti segannnn.Tapi try-lah meramahkan diri.Lepastu snap2 gambar dan masuk dalam blog *wajib.hehehe


Okay that's all.Enjoy sangat jawab tag ni.hehe Thanks umi tag hana tau!Sekarang aku nak list soalan aku pulak!

1.Kalau anda JUMPA ANJING tepi jalan tengah renung anda tajam2.Anda?
2.Kalau anda tengok LELAKI HENSEM.Anda?
3.Kalau anda SEDIH.Anda?
4.Kalau anda GEMBIRA.Anda?
5.Kalau anda BUKA PETI AIS dan peti ais tu kosong.Anda?
6.Kalau anda TAK MANDI sebulan.Anda?
7.Kalau anda terpilih masuk GADIS MELAYU.Anda?
8.Kalau anda BORING.Anda?
9.Kalau anda punya KAWAN KEDEKUT ILMU.Anda?
10.Kalau anda PAKAI HEELS kemudian kaki anda tersadung tengah2 orang ramai.Anda?
11.Kalau anda tiba2 KENTUT dgn KUATNYA masa tengah dating.Anda?


Dan gadis2 yang di-tag ialah :




Lili Suhaili
Jawab jangan tak jawab!!!!! Hehehehe

19 comments:

zaty said...

amboi hianggg.masuk bilik kak hg pstu suka korek hidung. aiyo. haha XD

hanabunga said...

@zaty
Itu normal syg.Tag yang lain aku tag hang okay jat!dun worry aku tak lupa kat hang aih! :)

kura said...

semua org dah kena virus sesi soal jawab ni. ouch! hahah

Mya said...

ahhaha baru tau kisah dia ehhh =p

bLaCk pEarL said...

hana...sy pon ada rsdung gak...bila tgk blacan, telan liur jaa...kena pntang..kalu ngak, abis laa muka i nie...wahhahaa..

fatin hanani said...

HAHA..lawak la cara Hana jawb...sgt x terfikir dik kepala otk kak fatin ni haha
emm Hana pun suka p disneyland ehh hehe.sama2 kak fatin pun nak p..& nak mini cooper 2 haha

nur atiqah wahida said...

hana!nak email yg ampa guna utk blog..bg kt komen ek..thanx :)

My Life's Journey said...

sukanya umi baca jawapan hana nie ..lucu sangat tergelak je umi ..tak sangka hana nie ade jugak bakat giler2 ..hihi

trm kasih krn sudi join umi dear ..sayang hana ketat2!. umi lambat ke sini sebb umi da hal 2 3 hari ni huhu.


apapun ..trm kasih krn sudi join umi hana ..umahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

aleen aiden said...

kalau kamu mr bean alin nak mintak sain laju2 ni.sebab alin sgt suke citer2 die.keh3

hanabunga said...

@kura
Itu lah pasal kura.bagus jugak ye sei soal jawab ni.Boleh korek rahsia.hehe

hanabunga said...

@Mya
Alamak kantoi sudah!

hanabunga said...

@bLaCk pEarL
Kan.kalau tak bersin tak sangga la kan :)

hanabunga said...

@fatin hanani
Eh sama la pulak kita kak atin!!!winks~~boleh share keta kak atin nanti ye.hee

hanabunga said...

@nur atiqah wahida
kaklong kami dah comment kat entry hampa :)

hanabunga said...

@My Life's Journey
Hehehehehe itulah hana umi.Hana boleh katakan otak gila2 jugak cam umi.hehehe

okay sama2 umi muahh!

hanabunga said...

@aleen aiden
Oh iya ka alin?heheheheh hana pun minat !!
dari kecil2 dok tgk cerita mr.bean aje kan :)

nur atiqah wahida said...

hana!nnt approve la invitation km kt email blog hampa..kadang2 blog km private..org2 km invite ja bleh baca..hehe..

sory,km xdak fb..:)

:: Ika :: said...

salam dh follow bLog awk
nice bLog + bnyk infO yg leyh sye dpt =)
ade mse jnguk2 bLog sye ye
chentahati19.blogspot.com

Lily Suhaili said...

Yang korek hidung ngan kentut tu tak tahan tuh ! hahahaa.. adoii..
Btw thankss tag tau ! Heeee