Tuesday, January 17, 2012

Camping with classmates!

Assalamualaikum & hai semua!sekarang nak update pasal activity yg hana join weekend lepas.*eh tiba2 bahasakan diri hana pulak.boleh kan? :)

Aktiviti : Kem Mahasiswa apa entahhh.tak igt =.=

Tarikh : 12-14 January 2012

Tempat : Kem D'Puncak Empangan Beris,Sik Kedah.


sumber : google

perlu hana cerita dari A-Z?rasanya tak kot haha cerita apa yg penting ja k?Antara aktiviti air yg dijalankan cthnya : water confident,lake crossing,kayak*argh tksuka!Tau sebab apa hana tk suka kayak?hm sebab kayak tu meletihkan tahu.dayung dia berat.tak larat nak angkat haha k stop merungut.dia tak suka org yg merungut*peringatan diri.

lagi..ada aktiviti Kewarganegaraan,Pertolongan cemas etc.Mengantuk tak payah cerita la.mlm 1st tu rasa mcm tak boleh tidur.serius.bila bgn ja rasa mcm xbetul pun ada kepala ni haih =.= dan malam yg terakhir mcm biasa la.ada Malam kebudayaan + night walk!

Haaa yg night walk tu best tau!kami naik river cruise utk ke satu lagi pulau yg berdekatan.time tu dalam 1am-3am tau kmi masuk hutan jalan dlm gelap.wuu best2! angin pun best.sejuk jaaaaaaaa.nampak bulaannnnn dgn bintang2 kat langit.aaa subhanallah.indahnya ciptaan Allah :)

Hari last ada apa eh?entah tak igt dah laaa.time tu mmg mengantuk sgt2laaaa.mmg tk cukup tidur laaa. dok nampak katil kat kolej ja tau dak :(


mula2 gambar bertiga.


kemudian sekumpulan remaja ribena datang serang!hahaha


depan bilik hotel kami.ergh bilik hotel?haha jgn mimpi laaaa


mula2 4 org.

pastu budak2 ni menyerangg!!!!hahaha




credit to google

ni laaa tempat penginapan kmi.dalam ni tidur 24 org kalau tak silap.tidur atas papan yg dilapik tikar getah.tidur berhimpit2 dgn bff memang best!hehe


credit to google

okay tu saja.camp ni bestttt!!!sebab classmate 12 org yg join dpd 30 org.hihi so kami buat mcm tempat sendiri lah kan?wekk :D kat sini kan tepi empangan,pagi2 mmg sejuk gilaaaa baq hianggg.sejukk menggigil2 tahuuuuu.kalau nk rasa menggigil kesejukan mcm mana,pi la situ.okay? :D

37 comments:

My Life's Journey said...

wahhh bestnya .. kalau umi dapat gi situ ..rasanya tak mau balik lagi sudah hahahahaha .. bagus percutian mcm ni ..dapat rehatkan minda ..


rumah tu sangat unik n cantik la dear

syakey said...

walwehh. dulu ms first year kena p kem kat sini jugak. kem pimpin siswa. not baddd tempt nya. ms tu musim buah, mmg sesuka hati makan buah merata-rata XD

Rtp Farra Arisha said...

it's a bit challenging ;) hehe, kinda fun too ^^

lisa said...

cantiknya rumah kecik tu :D lisa teringin nak berkayak ! :(

Ain SSB said...

Comelnye rumah tu! Nanti balik, nak buat reunion pegi sini la! huhu.

Amyra Azhar said...

unik je tempat penginapan tu huhu

p/s : siapa kah dia itu :P

Alia Laila said...

Alia pernah pergi situ. Tapi tak stay sana pun. Memang lawa tempat dia kan Hana :D

hanabunga said...

@My Life's Journey
kalau waktu pagi2 lagi best tau umi!!pemandangan cantik sangat :)

hanabunga said...

@syakey
iya ka?waahhhh mcm tu lagi best!untunglaaa kan pi time musim buah =.=

hanabunga said...

@Rtp Farra Arisha
i had a lot of fun there my dear :)

hanabunga said...

@lisa
lisa try laaa.k.hana xmau dah.hihi

hanabunga said...

@Ain SSB
dtglah sini kak.best tau!murah pun murah.best!pemandangan cantik sgt2!

hanabunga said...

@Amyra Azhar
best sgt dear!eh takda sapa la syg hihi

hanabunga said...

@Alia Laila
lawa sgt aliaaa!!!hana tkpi pun ladang anggur tu tau.sbb hujan :'(

pha is said...

dah penah camping kat sana dah... kami ada buat aktivity "burung hantu" kat salah satu pulau kat situ.. best2.. heheh

hanabunga said...

@pha is
eh samala!hana pun buat burung hantu kat pulau dkt2 tu jugak :)

Nurul Iman Rosman said...

tak suke camping, tapi suke dengar orang citer pasal camping. hehe.

btw, comel giler tempat penginapan tu. macam nak colik bawak balik umah je ;)

zOeY zAu YaH said...

bestnya join camp.

hanabunga said...

@Nurul Iman Rosman
iya ka?rugilah gitu.best tau!mncabar! :)

hanabunga said...

@zOeY zAu YaH
iya kak.best sgt2! :)

Addin said...

besttnyaaaa camping ! :D

aizadalias said...

best tempat ni =)

zaty luvlianncezzz said...

untung la g camping =p

Jum hayati di sini (^o^)
kenapa Allah temukan kita dgn orang yg salah?

cimon said...

bestnye camping dgn kawan2 (^v^)

p/s:kawan2 lain ade blogger juga ke?

azalia hjsalleh said...

bestnya hotel tu.. chumel sgt

Cik Oda Gelang said...

untung la camping duk chalet..cik oda dulu camping duk kemah kecik berasak2 sampai 8 orang time skolah dlu huhu tak selesa betul.

hanabunga said...

@Addin
sangat best tau k.addin! :)

hanabunga said...

@aizadalias
ouh dah pernah smpai sini eh?good2 ;)

hanabunga said...

@zaty luvlianncezzz
jangan jeles!hihi

hanabunga said...

@cimon
kyra dgn mas ada.yg lain takda :)

hanabunga said...

@azalia hjsalleh
hihi hotel 5stars tu kaklya :)

hanabunga said...

@Cik Oda Gelang
tudia smpai 8org hana pun xselesa kalau gitu tau :)

Purinsesu aema said...

nice place..rse cm nak pg jgk jer..

hanabunga said...

@Purinsesu aema
nanti free2 pergi eh :)

hanabunga said...

@Purinsesu aema
nanti free2 pergi eh :)

Farah A said...

Kak Hana kak Hana, tahu tak muka kak Hana ni macam Kris cempaka bicara hati tu? Comel sangat <3

Nizam said...

wah..menarik ni...berapa sewa eak?