Wednesday, January 04, 2012

2011 dalam kenangan! :)

Assalamualaikum & hai semua!! waah pejam celik pejam celik dah masuk tahun 2012 dah kan. Serius nak update blog sg2t tapi apakan daya,wifi kat campus kadang2 tak bagi kerjasama.susahlah nak update.twitter pun aku tak update dah.sebab kena sekat apa tah..hmm aci dak ni nak update pasal 2011 pada tahun 2012 ini?? aci nah aci nah? :) BYK GAMBAR TAU!

Antara pengalaman aku pada 2011 ialahhhhhhh jeng jeng jeng.....

1.Program Latihan Khidmat Negara(PLKN)

TARIKH:2 JANUARI-13MAC 2011

TEMPAT : KEM PLKN TASOH,PERLIS.



oh ya time ni baru habis buat halangan apa tah.tak igt dah la.ala yg kena bergayut mcm monyet semua tu.aku tak lepas bergayut,so terjatuh dlm air haha kwn2 yg lain pun sama.bila dah jatuh,kena buli berendam pulak.mcm apa lagi kan??? huhuu muka aku mmg lah sgt2 kotor time plkn.ya lah dgn panas,peluh lagi.aduhhhhh memang tak tahan.

dalam gambar nmpk macam aku kurus sikit kan*iya ka? hehe sebabnya,aku tak dinner lgsg! aku just lunch aje.entahlah takda selera lgsg kat sana.serius. tiap2 hari dok pangkah kalendar sebelum aku tidur.hmm nampak sgt dak tak ikhlas pi sana?hahahahaha nasib dpt elaun. hati ni jadi ikhlas la jugak sikit2 hee igt lagi,aku mesti dok kira bila hari ahad kat sana sebab parents dtg melawat.bila fmly aku dtg,depa mesti bawa makanan.cthny : nasi pattaya,laksa,bihun sup.so time tu la aku makan sepuas-puasnya! :)

meet my friendssssss yg gila2 tahap tak boleh gila dah!!!!! kawan 1 dorm Alpha wewiiiitttt rindu la pulak kat depa bila tgk gambar ni :'(

conteng2 baju sebelum tamat latihan.haha tp ni bukan baju aku lah ye :)


ni pula classmate kat KN7! :) time ni aku jadi penolong kelas.rasa mcm tk layak ja?hahaha :3

2.RESULT SPM

well,apa yg aku boleh cakap,aku dapat result mcm tu sbb ada hikmah disebaliknya. Allah dah rancang yg terbaik utk aku.mula2 aku nangis sgt2 dgn result yg mcm gitu.rasa down gila2 la.rasa benci pun ada kat sekolah aku tu haha. dalam 2-4hari jugaklah aku down mcm gitu. ya lah nama ja budak sekolah sains(SBP) tapi result lagi teruk dpd budak sekolah harian.sapa tak tension bhai?haha takpa let bygone be bygone.mungkin dgn result aku tu,Allah nk tunjuk aku tak sepatutnya amik bidang sains lagi utk sambung pelajaran.Alhamdulillah kat PLKN telah menyedarkan aku dgn hala tuju hidup.matlamat hidup.dan parent aku pun terima aku nk amik bidang business ni sebab mmg aku minat.minat sgt2!even org2 lain cakap course ni lekeh,I don't care.as long as result aku better dpd kau?


3.Diploma in Business Studies UiTM Merbok,Kedah.

oh ya,aku letak course ni 1st choice aku tau masa nak isi borang UPU tu.memang tak ragu2 langsung nak letak course tu.seriusly :) Pada mulanya,abah macam tak setuju.tapi aku ni biasalah,degil.kalau org kedah cakap ketegaq. haha aku letak jugak as 1st choice :) 2nd choice aku isi UIA kot course economi apa entah.tak igt dah.

jumpa cik meow selepas asyik berchatting aje di FB secara face to face! :)
ni time Minggu Destini Siswa(MDS) ataupun org panggil orientasi lah :)

Kemudian,jumpa balik dgn Nadiah(kwn sekolah rendah) setelah sekian lama tak jumpa!mcm tak percaya kan.semuanya jumpa kat uitm kedah ni haa.ada gambar aku dgn ila.cari kat semua folder takdak.pi mana xtau? =.=

Dapat roomates yg baik hatiiiii+comel+lawa+rajin! :)
ni time kami pergi Pantai Merdeka hari tu :) kalau nak baca entry tu,pandai2 lah cari ya.ada kat entry bulan september/october lah entry tu


4.RESULT SEMESTER 1!

bukan nak membangga diri,aku sgt bersyukur sbb dapat result yg boleh tebus balik kekecewaan aku time SPM dulu.even pointer aku pun cukup2 makan ja,tapi permulaan yg bagus kan? dapat suntik sedikit sebanyak semangat utk aku terus belajar dgn bersungguh2! insyaAllah :)

5.SEMESTER 2 !

baru saja masuk belajar balik selepas cuti mid sem minggu lepas. Alhamdulillah setakat ni berjalan dgn lancar lagila.takda sekat kat mana2 lagi.assignment pun ada.BANYAK.tapi biasala aku malas nk fikir bab2 assignment ni.bila ada mood,buat lah.nak hasilkan yg terbaik,hati kena ikhlas kan :) bukan terpaksa. oh ya minggu depan ada test.wish me luck k???thanks semua! doakan aku terus dapat result mcm sem1 lagi yaaa???? usaha harus diiringi dgn doa.ingat tu kwn2 :)

classmates yg kadang2 gila kadang2 annoying but everytime awesome!so...


GOODBYE 2011 !

ASSALAMUALAIKUM 2012! :)

31 comments:

zaty said...

laa suraida uitm merbok ka.bru tau.hee.insya'Allah dpt DL lg sem ni kan kan.goodluck dear! :D

nadiah husni said...

wahhh. hana, apapon, goodluck dlm hari2 akan datang. :)

~kiinaa~ said...

dapat pegi plkn tahun 2007 tapi ayah tak kasi
haha

nur atiqah wahida said...

happy new year hana!semoga tahun 2012 lagi better dari 2011..insyaALLAH :)

starzieti said...

happy new year ! :D

Hanis Ramlee said...

Good luck sem 2 Hana :) Btw Happy New Year dear !

Amyra Azhar said...

banyak nya kenangan :D gudluck yea kaq hana! n_n

syakey said...

dulu legaaaa gila tak dapat plkn tp kadang rasa mcm rugi takdak experiance plkn ni kann

slalu la dok mlawat membe kt kem tasoh ni bila hujung minggu :D

icha fariha said...

hope 2012 lgi gempakkk.. gudluckk

zOeY zAu YaH said...

2011 dlm kenangan dah hihi..

lisa said...

untuk upcoming semester do your best ok hihi :B

azalia hjsalleh said...

byk kan benda sweet =)

raksase laut said...

just follow your blog, do visit mine back :)

hanabunga said...

@zaty
thanks adik manisss!haa tu la yg aku dok cerita tu apa syg oi! :)

hanabunga said...

@nadiah husni
thanks cik nadiah sygs! :)

hanabunga said...

@~kiinaa~
waah syoklah gitu.abah hana siap galakkan lagi tau! :)

hanabunga said...

@nur atiqah wahida
thanks kak long! :)

hanabunga said...

@starzieti
thanks sygs! :)

hanabunga said...

@Hanis Ramlee
my pleasure hanis! :)

hanabunga said...

@Amyra Azhar
tahun ni perubahan alam sekolah --> alam univ dear.sbb tu byk kenangan hee

hanabunga said...

@syakey
lahhh ya kaaaa???? kat tasoh panas gilaaaa kan? :'(

hanabunga said...

@icha fariha
thanks my dear :)

hanabunga said...

@zOeY zAu YaH
iya lahhh kak zauyah! hehe :)

hanabunga said...

@lisa
insyaAllah thanks sygs! :)

hanabunga said...

@azalia hjsalleh
banyakkkkkk sgt kaklyaaaaaa!!!!!!! :)

hanabunga said...

@raksase laut
okay insyaAllah :)

Mya said...

hepy nuyer hana:)

ps: sory k.mya lama tak berkunjung sobs...

niena :) said...

Hana, All the best untuk test ! Heeeeeee ^^

My Life's Journey said...

waaaaaaaaaaaaa umi rupanya terlepas entri dear yang satu ni la ..banyak juga kenangan manis dear ni ..dear minat bisness yer .. tak pe, walaupun abah dear tak setuju mula2 tu .. akhirnya dear dapat keputusan cermelang hari tu ..taniah ..

seronok tengok pic2 ni semua ..waa cepatkan masa berlalu kan dear?harap hana gembira selalu :)

Nurul Iman Rosman said...

PLKN?
eee, tak suke! haha :D

Anonymous said...

boleh ke pakai contact lens kt plkn nnti ?