Thursday, May 24, 2012

Selamat menunaikan ibadah Umrah Mama & Abah :)

Assalamualaikum.
Hai apa khabar semua? Cuma nak cerita sikit saja. Kemarin tanggal 23 Mei 2012 mama dgn abah dah selamat berangkat ke Tanah Suci Mekah utk menunaikum ibadah Umrah dan akan pulang pada 3 Jun 2012(Ahad).Ya Allah tak sabarnya menunggu kepulangan mereka.

Di Airport Alor Star,Kedah.

So kemarin kami ramai2 hantar abah dgn mama kat airport.Memang ramai yg menghantarnya.Kawan2 sepejabat abah,saudara mara abah dan mama dan kenalan rapat.Sgt terharu okay tgk betapa mereka sanggup hantar abah dan mama.Ya lah dari rumah ke air port dalam 20-25min jugakla kalau direct ikut highway.Thank you so much :)

2 orang budak baju jersi Msia tu sepupu aku,ayu dan arash.


Adik beradik depa tu.See muka pun sama kan?hee dan baju orange pulak,of course si comel adik aku yg bongsu.Hee Actually,kat rumah aku pakai jersi Msia jugak tau.Memang dah janji dah dgn ayu&arash nak satu geng.Tapi time nak pi airport salin la kan.Takkan aku yg dah besar gajah ni nak pakai jersi pi hantar mama abah pi umrah.Ya dok? :3



Tok belah Abah,Makngah,Atucu(adik tok)



Bersama family belah mama :) Sorry bad quality picture.Tak reti nak buat flash la. Kena belajar lebih lagi nih! :)

Adik,Abang,Ayu :)

Sudah tiba masa sesi menitiskan air mata.Sobs sobs.



Ok tgk makngah nangis mcm tu,aku pun turut rasa sebak. Bila nak salam mama,aku dah tak tahan weh.Nangis terus aku.Skali dgn kakak aku nangis.Kakak aku tu dahla air mata dia kering.So bila dia nangis jugak,aku lagi lah menjadi2.waduh2. Bila turn salam dgn abah pulak,ermmm tak terkata apa dah.Memang nangis terus.Abah pun nangis jugak rasanya.Mata merah2.Tapi mama tak nangis sangat.Cuma sebak la.Lepas tu abah terus cover pakai spec. Hahaha. Lawak.Pakat gelak kat dia.


Rasanya abah sedih nak tinggalkan adik2 kot,ya lah sebab depa kecil lagi kan.Baru darjah 4 dgn darjah 3. No worries.Kakngah dan long kan ada.hehehe.
Fyi,aku,kakak aku,adik dan abang duduk kat rumah ja bersama our maid dan atucu.InsyaAllah kami akan jaga adik dan abang sebaiknya :)

Time ni tgh beratur nak masuk balai berlepas rasanya.Sempat lagi aku zoom weh. Huu sedih2.12 hari tak jumpa mama dgn abah.Harap masa ini cepat berlalu ^__^

SEMOGA SEGALA URUSAN MAMA&ABAH DALAM MENUNAIKAN IBADAH UMRAH DIPERMUDAH DAN DITERIMA OLEH ALLAH  S.W.T.AAMIIN.

WE MISS BOTH OF U! <3

17 comments:

ChentaHati said...

sedih aih bila tgk gmbaq 2nd ats..Huhu..rindu abah n mama

azalia hjsalleh said...

sis nk request doa boleh tak?

doa moga cepat dpt jodoh.. LOL

Okay.. akak main2 jew..

moga parent awak selamat pergi & kembali ke tanah air

Syimir said...

jage adik2 leklok naa.. insyaAllah,moga mereka selmt pergi dan balik, dan sentiasa berada di bawah lindungan Allah semasa berada di sana.

kura said...

hehehh. style kan cover mata yg menangis dpn spect :)

selamat menunaikan umrah :)

cimon said...

Bykan berdoa k.(^_^)

hanabunga said...

@ChentaHati
Tu la.sama2 sedih sob sob :(

hanabunga said...

@azalia hjsalleh
Sis!hana ada doa utk itu.Nanti karang hana share kan :)

hanabunga said...

@Syimir
TQ ya awks :)

hanabunga said...

@kura
Haha itu baru macho lulz.Maceh ya :)

hanabunga said...

@cimon
Tq cimon :)

fatin hanani said...

hehe ansem aihh abah depa hihi..
mak depa pun lawa aihh hehe
hope depa selamat pergi dan balik dari umrah :)
Amin !! :D

Asyiqin Haulisah said...

selamat menunaikan umrah abah n mama. eh.

hanabunga said...

@fatin hanani
Eh mana ada.hee tq kak fatin! :)

hanabunga said...

@Asyiqin Haulisah
Eh? Hahaha. Tq ya! :)

Selendang Merah said...

sabar n doa tuk mereka..:) insyaAllah pergi dan balik selamat

My Life's Journey said...

Umi doakan ayah dan ibu dear selamat mengejakan umrah ..amin ...tak lama lagi dear ..balik la aayh ibu ..

best tgok ayah n ibu dear ..masih segak n kacak lagi tau

Ihsan Arifin said...

selalu ingat untuk doakan kesejahteraan ibu bapa kita :)