Tuesday, May 22, 2012

Perlis Trip : Day 1 - Jitra Mall & Tasik Darulaman


Assalamualaikum.
Ok bersambung,lepas balik dari sekolah kami gerak ke Jitra Mall.Tempat paling famous kat daerah Kubang Pasu lol Dulu outing pun situ jugak.So secara tak langsung memang terimbau kenangan dulu2 lah.hee

Dalam perjalan ke Jitra Mall.

Semua kereta tinggal kat Rumah Aufa(dekat2 dengan Jitra Mall jugakla). Lepastu naik satu kereta ke Jitra Mall.Aufa menjadi supirnya hehe

Sebenarnya,dari pagi memang tak breakfast apa2,so memang aku lapaq gila! Sebab tu tak sabar nak balik daripada sekolah agar cepat2 aku dapat isi perut ni ha.So wajibla muka pelahap gila la kan.Dah nama pun perut dok ber-okestra.


Lepas solat Zuhur + Asar sekali,kami bersiap2 dlam toilet dan snap2.Kami memang dari dulu mcm ni.Suka bergambars. ^___^

Lepas lepak Jitra mall,kami gerak ke Tasik Darulaman.Tasik paling famous kat Kedah kot rasanya?haha Ramai yg datang sini nak beriadah,photoshoot,lepak bersama family etc. Aku ni sebenarnya memang dah lama teringin nak naik kereta mcm kat kelab golf tu.Nama dia buggy ride.

Kami gilir2 drive buggy ride benda alah ni. Sewa rm12 untuk satu pusingan tasik :)

Sebelum balik,sempat lagi minum2 kat situ.Sebab si nuown ternampak buah nyiu(kelapa) hehehe So aku dgn dhiya layankan sajaaa.Aku of course dgn air fav aku,milo ais. dan dhiya Teh O Ais :)


Sebenarnya,ada banyak gila tau gambaq!!!Tapi ni ja la yg aku larat nak resize pun =.= So kepada tourist dari luar negeri Kedah,tasik Darulaman ni kena masuk list "Mesti Pergi" tau bila dah jalan2 kat Kedah ni.Sebab suasana dia sangat damai,seronok tau.Bersebelahan ja dgn highway Jitra tu.Kalau lalu highway tu,memang nampak lah.Aku rekemen kan datang sini waktu pagi/waktu petang.Sebab suasana dia memang best la wa ckp sama lu kak. :)

Overall,memang best lah day 1 perlis trip ni.Setelah sekian lama tak keluar rumah,akhirnya aku berjaya gak panjangkan kaki berjalan merata. Yeay baru lah remaja kan.Hee :D

16 comments:

Izzati Tatie said...

coommeii nyer awok nie.hehe..xpenah lg pegi jln2 dkat kdah.trigin jugak ;)

fatin adawiah said...

heheh memg best kat cnie..dah penah p tasik ni ..tenang je rse..sesuai utk family jln ptg2..=)

azalia hjsalleh said...

nak jugak ride benda alarh tu

cimon said...

bestnye tgk nuown minum air kelapa.

*jeless ;P

(^v^)

p/s: kawasan dkat ngan pantai ke?

hanabunga said...

@Izzati Tatie
hehe maila kedah.nanti kalau nak mai,kita roger2 la eh :)

hanabunga said...

@fatin adawiah
Dulu rajin jugak dtg dgn family,tp skrg dah jarang hehe

hanabunga said...

@azalia hjsalleh
Boleh2 nanti kita ride sama2 okay :)

hanabunga said...

@cimon
Tak2.jauh sangat2 dpd pantai.Jitra xda pantai hehe

My Life's Journey said...

wahhhhh best jugak kalau jejalan kat cni kan dear ... seronok tgok pic ..muahhh

Indah Mulya said...

wahhh..bestnye hana uiiiii. siap pusing2 naik buggy ride lg ha..bape kali tawaf dah hana wat tu? hehe..nnt sis turun sana mmg kne g tgk jgak lah tasik ni..mcm best je ;)

hanabunga said...

@My Life's Journey
hehe thanks umi.muahhh :D

hanabunga said...

@Indah Mulya
Wajib!hehee boleh naik buggy ride tu utk satu pusingan aje kak. nanti boleh lepak2 sini sama2 hehe :D

Syimir said...

nanti sy dtg kedah, kene datg tasik tula eh? :P

kura said...

amboi. senyum lebau semuanyaa :)

hanabunga said...

@Syimir
Yup2 wajib datang sini hee :)

hanabunga said...

@kura
Semuanya happy2 belaka hee :)