Monday, August 15, 2011

bukan senang nak senang.

Assalamualaikum & hai uols (!) kali ini entry rasanya tak panjang macam yang ini.kali ni cuma nak nak meluah,merintih,mengadu etc.hmm everything becomes harder now.entahla.semuanya serba serbi susah.kehidupan kat campus ni,semakin rumit.sebab..semakin lama,semakin susah aku nak balik rumah.tolonglah percaya ini bukan satu penipuan.serius.tapi..bukan ni yang aku nak ketengahkan..cumaa.semakin hari semakin stress lahh (!)

Sebelum tu,mai nak list-kan subjek aku untuk Semester 1 ni :
Financial Accounting (ACC 106)
Business Mathematics (MAT 112)
Fundamental Management (MGT 162)
Prinsip Asas Islam (CTU 101)
Consolidating Languange Skills (BEL 120)

Yes aku tak ambik subjek KOKO sebab aku dapat pengecualian PLKN.okay ni part paling bestlah sebab aku tak payah susah susah bangun awal pagi semata-mata berkawad.hoho..yaa tapi...bukan yang ni jugak aku nak cerita.
Actually,kemarin aku dapat result test 1 Management(MGT).ok aku frust sangat sangat!but then,alhamdulillah sebab lecturer sudi naikkan markah aku.syukur sangat sangat.aku pun tak tahu kat mana aku silap.time jawab paper tu,aku rasa macam cukup confident.aku boleh jawab semua cuma certain soalan saja tak berapa nak sure.macam siot gila kot,paper yang kita boleh jawab tak dapat markah macam apa yang kita nak..hmm.


Paper account(ACC) pulak,aku ingatkan dah nak dapat markah teruk.but then..alhamdulillah again.tak seperti yang aku jangka.markah aku okay lah jugak nak dibandingkan dengan sangkaan aku.hehe..pagi tadi pulak aku ada quiz MGT.okay macam %^$^#! gila kot!!haihhhhhhh =.= idk lah.semuanya jadi susah sekarang.tacing aaa macam ni.


Keadaan tak semudah yang kita sangkakan.jauh lebih susah.susah sangat sangat.esok pulak,ada test CTU.ooemmjayyy.aku tak baca apa lagi.uols tau dak,semalam aku sempat lagi baca novel Sayangku Merajuk sampai khatam * nanti aku buat review. sedangkan time tu aku tak baca lagi utk Quiz MGT pagi tadi??patut dak patut dak?haih aku pun tak taulah apa nak jadi dengan aku ni.angan-angan tinggi melangit tapi usaha tak banyak mana.so what i should do haa uols?lebihkan usaha?


aku rasa test MGT hari tu aku dah all out.tapi markah amat menyedihkan.padahal malam tu aku study sampai lewat malam lepas aku tengok tayangan bola free kat stadium badminton.erk mungkin sebab tu aku dapat markah sikit kah keesokan harinyaaa??????*tangan di dada mata ke atas.sekarang tak tau nak buat apa.i need to call my mom.she is my strength.ommaaa ommaaaa~~ nak balikk :'(


"***,bukan senang nak senang ok.takmau susah tak payah belajaq.dok rumah menikah ja.kalau nak senang semua baik tak payah ada exam.tak payah ada pembelajaran.masuk u.tak payah buat apa apa.pi kelas dressing lawa-lawa.cukup masa graduate.dapat diploma,dapat degree.boleh macam tu??" . - amed kundo

14 comments:

Ku Azhar said...

tu dia!!!!!!! MGT? hehehe

nur atiqah wahida said...

relax la hana..tu baru sem1,nanti sem2 seterusnya,lagi susah..stdy relax2..km paham,km pun dulu sbjek sama cm hana gak,km cos banking,hana bsnes..stdy smart ok dear :D

kalau ada apa2 nak tanya km,boleh la tny..if km tau,km tolong..:D

btw,bulan 9 ni km masuk merbok gak..
futher degree kt sana..

see you there dear :D

hanabunga said...

@ku azhar :
okay gelakkan aku lagii :'(

hanabunga said...

@ nur atiqah wahida :
hurmmmm thanks yaaa kak.entahlah.mcm mana nak studi smart?rasa macam tak reti ja.waaaa :'( okay see u soon kak! :)

nur atiqah wahida said...

xpa2,nnt lama2 hampa tau cmna stdy smart tu..bru sem 1 mmg klam kabut..
km dulu pun cm hampa gak..

eh,hmpa follow km ka?
xdak pun sebagai followers :(

❤~Emma Abduh~❤ said...

bukan senang utk senang...;)

Farahin Ahmad said...

perasaan sebegitu memang lumrah kalau jadi student. Biasa la tu first sem kan.But then jangan la putus asa sebab markah je ye. :)

Mya said...

kuatkan semangat dan usaha ya hee =)

hanabunga said...

@ nur atiqah wahida :
thanks kak :) kami baru igt org dok pggey hmpa kaklong kan??weeee suka suka!welcome to merbok okeyy!!! :)

hanabunga said...

@emma abduh :
yes dear :)

hanabunga said...

@ Farahin Ahmad :
okayy insyaAllah thanks dear :)

hanabunga said...

@mya :
thanks dear.you too :)

zaty luvlianncezzz said...

kena study smart.alhamdulillah akaun kali nie aq skor. n my pointer keseluruhan utk mid term test kali nie 3.67. ag pon boley kalo usaha kuat :)


S a l a m r a m a d h a n~
Jum hayati di sini (^o^)
balik KAMPUNG!!

hanabunga said...

waah bestnyaaa zaty!!!jeles aku dgn hang siot!