Wednesday, August 17, 2011

ke-GREAT-an (!)

Assalamualaikum & hai semua (!) beberapa hari yang lepas.Aku,Nadiah dgn Huda(kawan nadiah) keluar buka puasa kat luar.it was a GREAT experience.you know why?yah wait for my story jeng jeng jeng..


tengoklah muka GREAT aku!! =.=

kenapa aku kata great?oh yah semestinya sebab 1st time aku berbuka dgn set Buka Puasa McDonald.dengan air pepsi nya memang terbaiklah untuk perut kosong kan.aku dah order nak tukar kepada milo ais tapi miss cashier tu careless betul.dok ralit apa tak tau lah.haih =.= akhirnya aku rembat air Nadiah.hehehehe.

oh ya mesti uols wondering kan sebab apa tak berbuka makan nasi dan lauk-pauk yang enak seratuslimapulohjuta kali ganda daripada McD tu kan?hmmm sebab..kat Central Square(CS) pkul 6.15pm semua restoran dah full.ooemmjayy full tahu!memang takda pilihan lain melainkan beli McD bungkus dan merempat lah kat mana sat.serius rasa macam dianaktirikan *okay buat teruk.

Nasi Putih dgn lauk apa entah.Ayam masak lemak pedas kot *ada ka menu tu?hentam ja lah.

Lepas sembahyang Maghrib,kami pun pergi lah melantak kat satu restoran ala Thai ni.masih dalam CS.aku suka susun atur restoran tu.ala ala Thai gitu.boleh makan bersila kat bawah lagi.best.rasa macam santai sangat.haaa time kami pi tu.dah licin orang!!semua pakat kenyang balik rumah tidur.legaa.

Yang ni tomyam lah kawan-kawan.bekas yang bawah tu ada api tau.Aku rasa macam unik sangat sangat.sebabnya tomyam tu akan sentiasa panas.Memang menyelerakan.aumm! sedap! aku habiskan semua cuma tinggal sikit-sikit ja.tu pun sebab memang dah cannot go.kalau makan lagi,rasa perut aku memboyot dan meletup!okay lah makan kat situ.Harga standard lah.sedap pun sedap.lain dpd yg lain *okay aku promoter tak bergaji.
meet my friends :: Huda :: Nadiah :: Hanabunga *snap pakai self-timer ja sobsob

lepas makan dalam pkul 9 malam,Huda cakap dia nak cari baju kurung untuk raya.so kami pusinglah satu CS tu carikan colour brown yang dia nak.pusing pi pusing mai still tak jumpa.at last,masuk First Lady punya kedai.time tu dah pukul 9.45 malam.kedai pun dah nak tutup.hahaha serius cuak gila bhai.

lepas tu,nak balik pula satu hal.teksi takda omg cuak cuak cuak!tapi tak sampai 1 minit,ada sebuah teksi ni lalu.terus tahan.aku terus naik tak fikir orang lain dah.hahahaha cuak punya pasai.serius tak pernah keluar sampai pukul mcm tu dgn kawan-kawan.heee sebab tu lah it was a GREAT experience (!) winkss~

p/s : doakan aku dapat buat Quiz Account esok ya.thanks uols :)

24 comments:

ed shahir said...

sedapnya.. hehe. :)

azalia hjsalleh said...

owh sedapnyaaaaaaa ! hari nie bru sis nak kuar jln2 dgn kwn buka pose ;)

mcd air coke yang, x de pepsi.

zaty luvlianncezzz said...

sungguh great dear! :)

L said...

gudluck k.. study leklok..=)

jom berdoa?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/doakan-untuk-keburukan-saudara-seislam.html

Mya said...

wowww agak great jugaklah heee =p

hanabunga said...

@ed shahir :
yaaaaa sangat sedap.rasa tomyam tu pun lain dpd yang lain :)

hanabunga said...

@ed shahir :
yaaaaa sangat sedap.rasa tomyam tu pun lain dpd yang lain :)

hanabunga said...

@azalia hjsalleh :
oh ya kah??bolehla share and update blog nanti kan kak lia :)
oh silap silap.nak taip air gas ja mula mula.terlajak taip pepsi pulak wee

hanabunga said...

@ zaty luvlianncezzz :
heee great sgtsgt!

hanabunga said...

L :
thanks yaw! :)

hanabunga said...

@Mya :
haa great kan.hee

zOeY zAu YaH said...

kalau bln posa kt mana2 pun mesti full punye hehe

hanabunga said...

betul you're right :)

fyna said...

restoran thai tu best tak? tingkat bapa ye? sis dah lama xp cs..reply dekat blog tau!

hanabunga said...

hai sis :) thanks komen blog hana.
erm tak sure lah tingkat berapa.sama ada tingakt 3 atau 4.dia dekat corner sikit.depan kedai kasut apa entah.kat situ boleh duduk.makanan dia average aje tapi hiasan dalaman dia lawa!!kalau snap snap mmg lawalah gambar :)

ayanuts said...

mkn dkt luar best tp xbest time2 puasa ni tmpt byk yg pnuh

Zuratul Ain said...

Makanan dekat kedai Thai tu best tak?ke biasa-biasa je?Kalau best nak pergi try la.hehe

hanabunga said...

@ayanuts :
ya you are right dear! :)

hanabunga said...

@Zuratul Ain :
erm best jugak kat situ zaza.makanan dia average ar.sedap lah jugak.tapi kalau snap snap kat situ memang lawa lah.hee

zaty luvlianncezzz said...

S a l a m r a m a d h a n~
Jum hayati di sini (^o^)
petua cari jodoh!

hanabunga said...

salam ramadhan kembali! :)

el-janna said...

grrrr sedapnye^^

hanabunga said...

memang sangat sedap!

putput said...

puteri pun selalu berbuka luar dgn kwn. bila dh bosan mkn mknn kat bazaar n cafe, mkn luar!!