Sunday, August 21, 2011

REVIEW # Novel "Sayangku Merajuk"

Assalamualaikum & hai semua! haa hari tu dekat entry ini aku ada mention nak buat novel review "Sayangku Merajuk" kan..so Mempersembahkan sebuah novel karya Ayu Emelda,"Sayangku Merajuk" !! jeng jeng jeng..


fyi,aku dah karang sikit punya baik lah entry untuk novel review ni.tapi server down tiba-tiba.tak boleh nak publish.otak aku pun tiba-tiba down dan bila nak retype entry jadi blurr semacam.*apakah?
Berbalik kepada novel ni.omg novel ni best sangat sangat sangat!serius tak rugi beli wa cakap sama lu.


first of all,yang buat aku tertarik nak grab novel ni mestilah cover luarnya yang memang boleh menarik minat pembaca nak bertenggek kat novel tu kejap buang seminit dua.Memang tak dapat dinafikan cover dia memang menarik.don't judge a book by its cover.tapi hey peduli apa aku.yang mana yang menarik,yang tu lah orang rembat dulu.*dak bisnes bercakap.hehe

Yang kedua,tajuk novel ni sama menarik."Sayangku Merajuk".haaa kita mesti tertanya-tanya kenapa dia merajuk??berapa lama dia merajuk kan??best lah novel ni memang uols kena try baca.roomate aku pun kata best.dan yang seorang lagi tak suka bab-bab novel ni,tapi bila dia try bukak baca terus ja melekat.winks~



oh ya aku beli novel ni kat MPH,Tesco,Sg.Petani.Harga RM21.00.standard harga sebuah novel lah kan..
Tempoh pembacaan aku berhari-hari jugaklah sebab aku just spend time sebelum tidur untuk baca novel ni.ya lah mana nak feeling baca novel,mana nak message dgn Encik Pujaan Hati lagi kan.hee tapi kalau betul-betul focus baca novel ni satu hari,memang dijamin boleh khatam!

BULAN MADU AIREEN hanya bertahan seketika cuma...
apabila ijab dan kabul seakan termetri tiga purnama saja.
Akhirnya, lima tahun dia ditinggalkan dalam gerhana dan sirna.
Wanita mana tak meradang… hati mana tak sengsara?

Pertemuan semula terjadi tanpa diduga.
Shahir kembali demi memburu sekeping hati sedingin iceberg!
Tetapi sayang, pujukannya hanya dipandang sepi. Langsung tiada erti!

Dendam Aireen bukan satu mainan.
Dia tega mengalihkan cinta pada lelaki lain.
Biar Shahir merana... biar padan dengan muka!

Tapi bagi Shahir cintanya adalah yang pertama dan terakhir.
Walau rajuk Aireen panjang berjela...
walau jelingannya sering saja menggoncang iman di dada.
Dia tak mungkin mengalah!
Apalagi dengan kehadiran Dyra dan Fyra...
sebagai penyambung kasih... bukti cinta.

Namun, bahagia yang dicari sering sahaja dilanda onar.
Kehadiran Madam Anna sering membawa bencana.
Laura pula menjadi penggugat dalam bahtera berumahtangga.

Akibatnya, api cemburu dan benci menyebabkan
insan tidak berdosa menjadi mangsa.
Dan mungkinkah kesabaran seorang suami
akhirnya akan kecundang jua?


Jadi amacam??agak-agak dah terpikat dgn novel ni??alah tak payah renung2 lagi.rembat ja terus.tak rugi pun!haa lagi pasal novel ni yang aku suka sebab adanya watak si comel kembar Dyra dan Fyra.comel sangat sangat.tambah2 part depa nyanyi lagu Justin Bieber-Baby.hahaha sumpah lawak teruk!!aku pulak memang berkenan sangat lah dengan si kembar ni kan.memang feeling habis lah konon macam anak aku pulak nanti.weee


Pengajaran dpd novel ni ada banyak.Jangan percaya dengan orang yang kita baru kenal sebab kita tak tahu background dia mcm mana.Antara dua orang yang kita baru bercinta dgn yang kita baru kenal.mana nak pilih??*tangan di dada mata ke atas.So uols,rasanya sampai sini ja lah kot.tak sabar nak bawak balik novel ni for my mom.Dia pun minat jugak bab novel ni.my dear sister kalau nak join pun boleh jaa.omg rindunyaa kat depa :'(


p/s : blog dah gantung ketupat.lagu pulak dah feeling raya.tak sabar nak balik rumah (!)

26 comments:

putput said...

nak belilaaaah! macam best!

Afiqah Sahillah said...

nk pjam! :P

azalia hjsalleh said...

sis dah lame x bace novel.
x de mase la dik ;(

asma said...

wahaha promote novel pulak. ni yang aku rasa nak beli nih :D

asma said...

wahaha promote novel pulak. ni yang aku rasa nak beli nih :D

tira said...

weh...ag try baca novel cinta kontrak...
best....

hanabunga said...

@putput :
haa belilah puteri.tak rugi tau!baca sehari pun boleh habis :)

hanabunga said...

@putput :
haa belilah puteri.tak rugi tau!baca sehari pun boleh habis :)

hanabunga said...

@Afiqah Sahillah :
boleh ja weh :)

hanabunga said...

@azalia hjsalleh :
oh takpa kaklia.bila bila free bolehlah isi masa terluang.hee

hanabunga said...

@ asma :
hee beli ja weh.tak rugiiii :)

hanabunga said...

@tira :
ya ka bes?okay nnti aku try tengok.thanks weh.

zaty said...

dh jdi peminat novel tegar ka?
"hlovate:contengan jalanan" pn
bestttt!beli dan baca tau.huhu. . :D

:.nadayuhanis.: said...

alahi..lamanya xbca novel!! cm nest ja hana baca:(

hanabunga said...

@ zaty :
tak lah setegar mana syg uit.cuma syarat 1bulan 1 novel gitu ajee.

hanabunga said...

@ zaty :
tak lah setegar mana syg uit.cuma syarat 1bulan 1 novel gitu ajee.

hanabunga said...

@ :.nadayuhanis. :
nanti free baca lah nada :)

Hunnym Syot 美智子 said...

rajen nyee dye bace novel.. kite tak suke, tapi suke dgr owang citer pasal kandungan novel tuw.. hehee

http://irsyanim.blogspot.com/2011/08/tidak-dan-seterusnya-tidak.html

hanabunga said...

hehe tak jugak.sekali sebulan jaa.okay dah baca :)

SuperHamzah said...

wahh.. lama dah aku tak baca novel

suhaila zaini said...

best2 ! kmi bca dh jugak. mmg best hee

syakey said...

lama gilaaa tak baca novel mlayu. skrg dh banyak gilaaaaa kan mcm dulu slalu alaf21 je femes, skrg mcm2 publication nk beli yg mana pn tak tahu

hanabunga said...

@SuperHamzah :
silalah baca time free :)

hanabunga said...

@suhaila zaini :
oh yaa?haa memang best sangat kan!

hanabunga said...

@syakey :
aah betul.kalau kakinovel pun bes gak :)

Lily Suhaili said...

Novel ni memang best !
Terbayang hero dy aaron aziz la plak.
Bhahaha