Thursday, November 10, 2011

Perkara Wajib Buat Pada Hari Raya Aidiladha yg kedua :)

Assalamualaikum & hai semua!entry yg lepas update pasal hari 1st raya haji.Ini hari 2nd pulak ye.Raya Aidiladha org tak raya lama2.habis best pun 2 hari ja.Okay jom saya cerita.Memandangkan saya Tuan Puteri jadi waktu tidur saya terbabas tahu pada hari raya kedua.salah si kundo nandos bukan nak gerak orang pun. =.= Jadi saya banyak tertinggal babak2 menarik sepanjang pagi tu.Tau dak babak apa yg menarik???

Lembu terlepas dpd ikatan dan lari weh!hahahahahahha sumpah lawak.ish rugi aku tak tgk live.hahaha pastu depa pakat ligan lah.Abah kata sat ja depa ligan.Dok sat ada atas lori dah.Expert gila pakcik2 sekalian.haha k aku akui ni memang lawak LOL



Aunty Chik & Mama.
Kat area taman rumah tok saya memang wajib buat gotong royong mcm ni pada hari raya kedua.Memang setiap tahun lah.Jadi golongan ibu2 akan bergotong royong lah masak,potong bawang,menyembang etc.Aku idak lah sebab tak bergelar ibu lagi.yg sebenarnya malas.wink~


Berbekalkan daging2 lembu yg telah dikorban pagi tadi,jadi sebelah petangnya memang wajib juga buat barbeque.Memang wajiblah.takda sapa bagitau pun memang dah boleh agak mesti buat barbeque time petang hari raya kedua raya haji.ha sampai gitu lah.hee Antara menu yg best hotdog cheese,daging,otak2.



Master Chef Sg.Petani : Aunty Chik & Aunty Teh :3


adik2 dan para sepupu.Oh lupa pulak.semua gambar ni dicuri di fb kakteh ya*berbaju biru.Thanks :)


Sepupu saya comelkan?Kaklong aka model kanak2.hee


Yaya adik kaklong.K baru perasan ada iras2 Intan Ladyana sikit kan??comel2.lepas snap ni kan dia kata "Ehh yaya tak senyumm"..hee comel ja dia :)


Ok yang tu ja lah nak update pun.Bukan apa,kenangan ni haruslah kita semat dalam blog ya dak?Thanks you all sudi baca blog saya :)

36 comments:

I do I need Iman said...

cntik gmbar lembu ;) ;p

azalia hjsalleh said...

bestnya bbq !

Syimir said...

amboi,best nye raya haji kat tmpt kamu!

hanabunga said...

@I do I need Iman
Sepupu yang snap.Thanks :)

hanabunga said...

@azalia hjsalleh
Sangat best kaklya.kenyang 1 malam :)

kura said...

hahha.. mmg lawak klu terlepasss woo.

zaty said...

haha.nasib baik lembu tu tak ligan hg noh. haha XD

Amyra Azhar said...

huhu, syok kot! hee. pling best part barbeque. hehe
btw sis, anda di tagged. hee. sje tag sis, klu smpat join la :D

http://amyrazhar.blogspot.com/2011/11/segmen-final-hope-santai-blogger.html

icha fariha said...

beshhnyaa bbq... nk3

Mya said...

bbq! bestnya! anyway header baru nice =)

ChentaHati said...

tudia laa.
len kali jgn bgun tdoq lewat

a little less conversation said...

pandai lembu tu bergurau eh..main kejar2..kelas kau lembu..keh3

My Life's Journey said...

hrmmmmmmmmmmmmmmm sedapnya ..nak tapau boleh? tapau 7 sebab bala tentera umi ada 7 semuanya hihihihi :)


nyam2 best2 tgok pic ni :)

aleen aiden said...

buat bbq tu sedap juga.asek di supkan aje daging kat rumah.xpun goreng biasa.naik jemu.len kali ajak mak buat bbq lah.hik3

fathiahRAIHANA said...

nak kenal ngn mastachef sg petani tu bleh dak ? hihi

lia fen said...

bestnye....

syakey said...

bbq tu mmg wajib sangat ;D

meriah2 :)

hanabunga said...

@kura
Bukan Kalau tapi memang DAh terlepas pun :)

hanabunga said...

@zaty
Takkan boleh ligan sebab aku dok tidoq lagi time tu :3

hanabunga said...

@Amyra Azhar
Okay my dear.Thanks tau! InsyaAllah

hanabunga said...

@icha fariha
Maila balik M'sia dear :)

hanabunga said...

@Mya
Thanks kak.kawan yang tlg editkan :)

hanabunga said...

@ChentaHati
Eleh dia pun sama ja.lagi lewat pulak tu.

hanabunga said...

@a little less conversation
Itulah pasal.main aci ligan pulak kan :3

hanabunga said...

@My Life's Journey
Bala tentera umi boleh ka makan daging? :D cantik kan?

hanabunga said...

@aleen aiden
Oh try lah dear.best ooo bakar2 daging ni. :3

hanabunga said...

@fathiahRAIHANA
Minta izin hasben depa dulu ngeee :D

hanabunga said...

@lia fen
Sangat best dear :)

hanabunga said...

@syakey
Betul.tambah2 ada family dgn angka yg besar kan.sgt meriah.

Fafa Adnan said...

enjoy eating daging korban si comel. ;)

zOeY zAu YaH said...

kalau raya2 buat bbq mmg best woo..

hanabunga said...

@Fafa Adnan
Thanks fafau :)

hanabunga said...

@zOeY zAu YaH
Iya cik zauyah.memang best sesgt!

Rtp Farra Arisha said...

syioooknya raya haji sis ;) siap bikin bbq lagi yeah? this is best! hehehe. your lil cousins comel :)

hanabunga said...

@Rtp Farra Arisha
Kan dear.Hana punya cousin yg kecik2 tu comel2 belaka tau :)

fatin hanani said...

hehe mcm mana la blh teleps...
emm lembu 2 nak idop lagi hehehe

wat bbq tu... :D