Wednesday, November 23, 2011

Final Bola Sepak Sukan Sea 2011

Assalamualaikum & hai semuaaaaa!!!! Rasanya tak terlambat lagi nak ucapkan tahniah kat Pasukan Harimau Muda Msia kerana berjaya merangkul pingat Emas bagi Sukan Bola sepak menentang Indonesia.wehuuu!!!!Alhamdulillah.Best sangat tau!Time masuk gol tu aku siap TER-menangis lagi tau.Tah la rasa sebak mcm mana tah.Kesian kat player msia la.crowd kemain ramai.Time lagu Negaraku pulak depa bising.Tapi pemain2 msia still bersemangat.Memang aku terharu sangat lah.


meet my new roomate : teah,kakti*kawan teah,dan saya lah owner Hanabunga Collection.ceh nak jugak.

Nampak dak betapa semangatnya aku pakai jersey MU yang kaler Biru tu.haha ingat player Msia nak pakai baju biru tu.tengok2 baju kuning hitam.Sokay2.Tak pa bro.Tak kisah sangat.

Oh ya.mesti you all macam pelik kan.Act,ni pi tengok bola kat Dewan Perdana ataupun Dewan Utama UiTM Kedah.wuhuu.penuh gila dewan tau!!!enjoy sangat2 malam tu.best!

Cuma yg tak besnya.Takda pengulas sukan macam abah,adik dan abang time tu.Selalu kalau tgk kat rumah,depa la yg dok mengulas kat aku kalau ada apa2 yg aku tak faham kan.Abah dia akan jawab kalau aku tanya apa.kalau adik2 aku pulak mesti depa argue punya dgn aku.Kan kalau aku geram bola tak masuk goal,depa mesti kata macam ni "alaaa,kakngah tu buat macam dia yang main.Depa tu penat main atas padang kesian la sama kat depa " and bla bla bla.huhu

Lepas tu semalam yang jadi pengulas sukan aku kakti dgn si hero tu lah.Eh tetiba ada hero pulak kan.Pengulas sukan pun tah la asyik nak marah ja bila aku tanya apa.Tak faham sungguh.Dia jawab juga tapi macam marah.Macam lemas aku tanya dia macam2.Huhu.Takpa2 lepas ni tak payah tanya dah.susah sangat kan.Boleh tanya pengulas sukan lain.EH? :D


p/s : tak boleh la nak buat kotak like kat sidebar.Dah cuba banyak kali still tak boleh.Aku ni memang jenis buta IT.waaaa so jemput like SINI ya kalau sudi.TQ!

43 comments:

cik ika said...

hope menang la..

zaty said...

aku pun sama wehh =.=' hha.blog tak ter-renovate.

hanabunga said...

memang dah menang pun dear :)

hanabunga said...

@zaty
Tu la blog aku pun.xreti nak buat lagu mana.hurm

icha fariha said...

wah jelesnyaaa bley tgok bolaaa.. nk tgok gakk.. msti meriah kn...

Aiman said...

eh.. minat bola ? T_T

selalunya prmpuan tak minat, yerlaa,, time malysia lwn indo tuh, mmg smua org tgk lah kn,, tapi, game2 lain,, jrg derr..

hanabunga said...

@Aiman
minat jugak.syok untuk melepaskan tekanan.tambah2 sejak2 da syahrul azwari ni kan.hee

My Life's Journey said...

Semangat cik adik kita tengok bola hihi ... hrmm tak da rezeki kita hana ..tapi tak pe, janji dapat lepaskan tekanan dengan cakap ..gollll .. asyik tergol gol depan tv hek hek :)

ChentaHati said...

haha..untungla dpt tengok final bola sepak

Rtp Farra Arisha said...

malaysia always be a winner!! :)

Ihsan Arifin said...

tak perlu nak menangis neena. gol gol gol kene happy haha :)

Ihsan Arifin said...

btw, bukit broga dekat semenyih. klu nak tau search je dkt gugel kompem jumpe punye

zOeY zAu YaH said...

semangat hehe

hanabunga said...

@My Life's Journey
biasalah tu umi.kalau girls tgk bola memang cenggitu.hee

hanabunga said...

@ChentaHati
biasa ja hee :D

hanabunga said...

@Rtp Farra Arisha
yeah you're right beb!

hanabunga said...

@Ihsan Arifin
ala selalu ja overeact hee ok tq ya :)

hanabunga said...

@zOeY zAu YaH
sangat kak zauyah! :)

lia fen said...

semangat tgk bola nih...

fatin hanani said...

hehe minat bola noh hana hee
kak fatin kurang la..sampai p tgk kat dewan sgala haha..
kak fatin klu tgk stg asyik nak kata mcm2 ja..so baik x payah..tau keputusan dah ok hee :)

azalia hjsalleh said...

mesti pakwe hana pengulas sukan tuh

Qistina said...

oh apex (tetibe je kan....heee)

shazzy :) said...

eee bestkan bila dpt tengok ramai2 camni :)

Amyra Azhar said...

indonesian kat stadium tu langsung tak hormat lagu negaraku, tkda smangat kesukanan langsung la depa ;p

hee. sis ditag lagi :) hehe
http://amyrazhar.blogspot.com/2011/11/contest-candid-time-by-muna-rahimah.html

Pondok Usang said...

Gol!

puteri nur aqiliah said...

Malaysia!! hehehe:) kita tgk kat bilik kawan! bersorak sakan!

hanabunga said...

@lia fen
Itu sudah semestinya dear! :)

hanabunga said...

@fatin hanani
Oh bagusla gitu.Takda la menimbulkan kontroversi kan.hee :)

hanabunga said...

@azalia hjsalleh
Eh macam tau2 ja kaklya ni!heee malu =.=

hanabunga said...

@Qistina
Ala apek buat apa.Syahrul Azwari la.hee

hanabunga said...

@shazzy :)
sangat best kak shazzy!lebih feel la aura emas sukan sea tu :)

hanabunga said...

@Amyra Azhar
tu lah pasai.InsyaAllah kalau sempat kak hana buat k dear?

hanabunga said...

@Pondok Usang
Eh tetiba ja :D

hanabunga said...

@puteri nur aqiliah
Tengok ramai2 eh put?kat tonton.com la tu kan kan? :)

suha said...

hehe same la cik suha kalo kt umah,ayah akan cite sume,jd pengulas yg mntap (^_^)

Izyan Masri said...

KAK YAN TENGOK KAT DEWAN.DAPAT STICKER KOLEJ.AHHA

TwIstiEs*meSti Mau* said...

goooolll..mesti melompat kegiranagn kan..huk3...!!!

hmm..jemput singgh yer cik adik manis..:)

Addin said...

wahh terharu betul tu siap nangis.

hanabunga said...

@suha
kan.sangat best tau gitu!

hanabunga said...

@suha
kan.sangat best tau gitu!

hanabunga said...

@Izyan Masri
whoa tak aci ar kakyan!hana pi jugak tp xdpt pun :'(

hanabunga said...

@TwIstiEs*meSti Mau*
yang tu sudah semestinya!bergegar dewan tau! :)

hanabunga said...

@Addin
semangat nasionalisme membara dalam diri :)