Thursday, July 21, 2011

Mai Cafe,Kangar Perlis

assalamualaikum & hai semua! rasa macam lama x update.tapi dok bukak dashboard tiap2 hari.tgk kot2 ada kawan2 blogger yg lain update kan,bolehla singgah meng-comment.wuu okay tadi dinner dgn family dekat Mai Cafe,Kangar Perlis.walaupun aku dok Kedah,tapi aku selalu melawat perlis utk makan malam.sebabnya terlalu dekat okay.dalam 20 minit smpai lah kawasan Perlis.so ni 1st time tau kami makan kat Mai Cafe.cari punya cari,at last jumpa juga.oh ya cafe ni pernah masuk dalam rancangan Jalan-jalan Cari Makan kat tv3. :)

Spaghetti Carbonara & Ice Blanded Caramel

aku sebenarnya baru ja jatuh hati dgn makanan barat ni.saja lah nak try kann mcm mana rasa spageti nii.ya lah lain tempat lain chef,lainlah rasa kan.so apa yg aku boleh comment,ermm okaylaa.sedap jugak sbb ada byk ayam,sotong etc.tp cream dia kalau vs pizza hut,pizza hut menang lah..

last skali muka the owner mau ada lah kan.ni adik adik ter-cinta,ter-sayang..ter- semualah! :) u see landskap dia lawa kannnnnnn??sapalah interior designer tu noh?lawa.tapi nyamuk banyak.haha oke la makan kat situ.harga pun berbaloi lah.standard ja rasanya sesuai dgn tempatlah kan.selesa.cuma cafe ni macam terselindung sikit.tp jgn risau ada signboard besau punya kat simpang cafe nih.okay till then bye bye :D

25 comments:

Arif Aiman said...

aku yg dok perlis pun tak tau mai cafe kat mana >.<''

azalia hjsalleh said...

ice blended tuh dh buat saya meltingggggg !

angkasa said...

@arif aiman :
dia dekat2 dgn skola syed putra gak ah.paling dekat dgn telekom

angkasa said...

@azaliah salleh :
aah kannnn.rasa dia mmg urgh superb!

niena :) said...

Hana , sedapnyaa! Aku suka gila sphagetti >.<

angkasa said...

aaah sedap sedapppp!aku pun suka.tp aku lbh sukaa macaroni.hee :D

syakey said...

okey. mai cafe tu mmg tmpt lepak jmpe membe2 kalau cuti sem. huhuh.

masa awal2 bukak dulu, mai cafe sedappp kot. nescafe ais nia fuhhh kawwwww. skrg, -__- cair bebenor.

makanan dia pn sama, duluuuu, sedap. skrg, biasa ja, xsedap. sampai membe kena mintak garam nk buh dlm spegeti sebab tawar sgt.

tp certain menu kot. ;)

apa pn,mai cafe dulu sedap. skrg tak. XD

Ihsan Arifin said...

fuyooo sedapnye tapi perlis jauh nye

haslinda hasan said...

AYAQ SEDAP

angkasa said...

@syakey :
aah betulla spageti dia xdaklah sedap mana.tp ayaq diaaa okelah sedap sgtsgt!mybe org lain yg buat kan.wee thanks for sharing :)

angkasa said...

@ihsan ariffin :
aah jauh la jugak.kalau free maila sini :)

angkasa said...

@haslinda hasan :
hg tau xpa.mcm eskrem doh.sedap sgt!

asma said...

err nak ice blended tuu. nampak sedap siot!

angkasa said...

mmg tersgtlah sedapppp!!

Mya said...

nampak sgt tempting makanan tu! =D

Izyan Masri said...

FUYOOOH.CARBONARA DIA TU TAK BOLEH NAMPAK LGI SEDAP KE?TERLIUR KAK YAN T_T

zaty luvlianncezzz said...

mai cafe ..yup! sodap sgt2 mknn kt ctu =)

angkasa said...

@mya :
hee tu lah pasai.sedap ohhh air dia :)

angkasa said...

@izyan masri :
heee nampak aje sedap tp xtera mana pun kak yan.tp air dia superb :)

angkasa said...

@zaty :
aah rumah sukan hg pnya dnner buat situ kan.

fatin hanani said...

btw..segak la hana hehe :D
cantik tgk hee :D

emm kak fatin selama dok kat perlis 2 tak pernah pun dgq tmpat ni haha

puterinuraqiliah said...

nmpk menyelerakan ice blended caramel

SYAFIQAHSALEH said...

alahai sedapnya..nyum nyum :)

Mya said...

btw, nampak sgt stunning dgn shwal kaler mcm merah oren tu! =)

♥yaya budak suka embun♥ said...

baru lepas makan sana semalam.. steamboat dia pn sedap :D