Sunday, May 08, 2011

ommaa aa :)

as salam & hai semua!!waah alhamdulillah akhirnya aku berjaya juga update belog ni tau dak internet slow ya amat.sabar ja la padahal dalam hati ni dok kata "ai ai dia baran dah..".what the?*kakyan pinjam trademark :D seperti yg semua tau la kan hari ni ialah hari kita memberi penghargaan kpd mak2,ibu2,mama2,omma2 kita.wait!omma?apa tuuuuuu?omma tu mama la dlm bhsa korea xtau la ejaan btui ka dak.aku suka pggey mama dgn pggilan OMMA aa kadang2.tah rasa syok cena tah.ada slank oo.oMMaa AA~~haa ce ikut sbut. :D so..
SELAMAT HARI MAMA kepada Puan Faizah bt Hashim!!
mama saya nampak muda kan?nanti aku besau jadi awet muda cm mama la.ya la nk tgk kita time dah berusia nnti tgkla ibu kita kan kan? :)
oraite mcm biasa la.pengorbanan seorang ibu ni xpayah ckp la kan semua org dah tau.kalau aku kat hostel ka kat kem PLKN ka,aku selalu la jugak call rumah.kadang2 buat miss call kat number rumah then satgi mesti mama call balik.hahaha nak jimat kredit.biasala dok dalam jail.wuu.selalu kalau nak kirim barang apa2 mama jarangla silap bawak barang ka apa,semuanya dipenuhi dgn sempurna.

seee see mama boleh masuk dgn anak2 dia baik yg remaja ataupun yg masih skolah rendah tu.awat tiba2 rasa cam sebak ni? :'( ermmm boleh dikatakan aku banyak jugak buat perangai.tapi sejak2 besau ni aku dah try taknak jadi suka bebai cm dlu2.agak2 dah berjaya sikit.so tkdala pning kpala mama ni nk memikirkan anak dia yg ni kan.wee
lagi satu,pada pandangan aku la mama ni seorang anak dn juga menantu yang rapat dgn mereka dan baik sangat.dengan aku pun mama senang sikit kalau nak try bawa kereta.so syok la kan camtu.2kali dah bawak kereta dgn mama even lesen L xsiap lagi.hoho.

THANK YOU MAMA I LOVE YOU!

nama pun penghargaan kpda mama,so aku pun sedaya upaya lah pujuk si hero tu utk beli bahan2 nak buat kuih cornflakes ni ha.biasala pnganggur terhormat mesti org belanja wey. :)
mula2 buat tu aku rasa mcm pelik ja cornflakes ni,tapi takpa lagi buat jugak then bakar.jadi!so aku truskanla dgn yg lain2.tgk2 butter terlebih lak dah.adui trus jadi berminyak cmna tah.
psst ni 1st time buat sndiri dgn bantuan kaktut.selama ni buat dgn mama so nampak sgtla I NEED U MAMA.hurm :'(
bila geng2 cornflakes yg xjadi tu kluar oven kan,aku rasa mcm "ya Allah.awt jadi cam ni?!!"sambil dok meroyan sorang2 kat atas lantai.gila mcm tak percaya.banyak pulak tu.adoii time tu memang dok terbayang dah muka bengis si hero nak marah orang buat tak jadi.pastu bila bg tau trus kena marah.see aku dah agak!wuu tetiba ja air mata brguguran mencurah2 ke lantai.sob sob :'( sensitip ai bab2 ni.dahla xjadi pastu kena marah pulak.what the ha?dok terasa tak payah kata la.aduii.tak pa biar biar.

pastu petang tu pulak brooch I love MAMA.memang pandai ar timing.elok2.so bagi terus ja.pastu mama rasa cornflakes yg jadi tu mama kata sedap.pergh!hilang kesedihan ni tau aitellyu!whoa.best gila time tu.rasa mcm waaah bgganya.heee
tiba2 ja rasa mcm panjang entry ni.ok stop duluk till then daa~

10 comments:

nana LJ said...

lawa cornflakes hg..bla nak bg aku qasa??hahaha

angkasa said...

raya nnti boleh order.wee

azalia hjsalleh said...

nak sikit cornflakes tuh ;)

mak chantik mcm kamo ;)

Shahirah Zainol said...

aku pon suka dok miskol pastu mak kol balik hahaha. selamat hari ibu :]

Misz Jenny said...

awat lawa sangat??


muahaha..

selamat hari bakal ibu!!

HaNa HoNeY said...

hulur la skit bskut conrnflake tuh
haha

Syrfh Nadiah said...

selamat hari ibuuuu
haippp blog, hemoih segak!

angkasa said...

kak aza :
boleh2 nnti time raya pos kat umah akak.wee

sheera :
haa tau xpa wey :)

miss jenny :
hg perli ka apa ni?haip!thanks

hana honey :
weee thanks ya

nadya :
haha tenkiu ya

Natasha Nurizati said...

semalam hg muah kat mama aku , hari nih aku muah kat mak hang pulak . hihi :P

angkasa said...

hahaha muah balik kt hg!hee