Sunday, May 15, 2011

wanita by d'hearty

as salam & hai semua.semalam kan aku terfeel sorang2 pulak lagu mcm title kat atas ni.tacing sgtsgt oke.act,ni lagu nasyid.kalau nak dengar sila klik sini :)
Kau digelar sebagai penyeri dunia
Hadirmu melengkap hubungan manusia
Bukan sahaja dirindui yang biasa
Malah Adam turut sunyi tanpa Hawa
Akalmu senipis bilahan rambut
Tebalkanlah ia dengan limpahan ilmu
Jua hatimu bak kaca yang rapuh
Kuatkanlah ia dengan iman yang teguh
Tercipta engkau dari rusuk lelaki
Bukan dari kaki untuk dialasi
Bukan dari kepala untuk dijunjung
Tapi dekat dibahu untuk dilindung
Dekat jua di hati untuk dikasihi
Engkaulah wanita hiasan duniawi
Mana mungkin lahirnya bayangan yang lurus elok
Jika datangnya dari kayu yang bengkok
Begitulah peribadi yang dibentuk
Didiklah wanita dengan keimanan
Bukannya harta ataupun pujian
Kelak tidak derita berharap pada yang binasa
Engkaulah wanita istimewa
Sedarilah insan istimewa
Bahawa kelembutan bukan kelemahan
Bukan jua penghinaan dari Tuhan
Bahkan sebagai hiasan kecantikan
kenapa model heliza helmi?sebab aku mcm admire jugak dekat dia sikit2.dlm ber-fashion beliau tetap jaga kesopanan diri gitu.dahla comel,mata bulat pulak.jeles tahu.hee haa baca tak part yg bold tu?mendalam kan.suka suka.

7 comments:

miss.Addin said...

suka :)

mendalam !

angkasa said...

btull akak! :)

Shahirah Zainol said...

awwwww i loikeee!

zaty luvlianncezzz said...

ehehehe..im a gurl yet to b a woman. ♥

suke heliza jugakkk >.<

nada said...

Sukaaa :)

Scya Lollita said...

CIK SCYA pun sukaaaa sangat nasyid tu !

angkasa said...

weee thanks semua! :)